Ouders maken motivatievideo voor magistraal Amsterdam MB1

‘Ik zat nog maar net op de bank of we maakten al een prachtige goal’, glunderde Amsterdam MB1-coach Thomas Immink na afloop van de finale tegen Rotterdam MB1 (7-4). De toeschouwers van het NK Zaal in het Topsportcentrum in Rotterdam kregen in hal 1 een prachtig begin van de dag voorgeschoteld.

Sommigen waren waarschijnlijk nog maar net binnen of raakten al in extase door een wonderschone treffer in de tweede minuut van Amsterdam-speelster Philine Engel, die de bal prachtig in de kruising schoot. Een beauty, waarvoor ze terecht applaus kreeg en waarmee de toon gezet was voor de rest van de wedstrijd. Iedereen op de tribune wist: we zijn begonnen. Het doelpunt was het begin van een zeer overtuigende zege van Amsterdam, dat eigenlijk nauwelijks in de problemen kwam.

Motivatievideo van de ouders

De speelsters van Amsterdam keken voorafgaand aan de finale in de kleedkamer naar beelden van hun ouders, die hun kinderen motiverende woorden toespraken. Coach Immink: ‘De ouders hebben een mooi filmpje gemaakt met lieve boodschappen. Ze hebben iets ingesproken of liedjes gezongen, vooral liedjes over Amsterdam tegen Rotterdam. Daardoor ontstond een leuke, ontspannen sfeer in de kleedkamer. Daarna hebben we de wedstrijdfocus gepakt en de puntjes op de i gezet. Ik hoefde niet veel te vertellen. Die meiden weten al twee maanden lang wat ze moeten doen.’

Amsterdam was vooral voor rust heer en meester. Het nam al snel afstand en liep binnen ruim een kwartier uit naar 4-0, terwijl Rotterdam er zeker in de beginfase weinig tot geen doelpogingen tegenoverstelde. Wel kreeg Rotterdam later in de eerste helft via een strafbal de uitgelezen kans om de achterstand te verkleinen, maar Charlotte Hoctin Boes pushte de bal naast. Haar teamgenote Marlieke Zaal schoot vlak voor rust alsnog raak, waarmee beide ploegen met een 4-1 tussenstand de kleedkamer opzochten.

Van 4-1 naar 7-1

Na rust denderde Amsterdam door. In het begin kreeg Rotterdam nog wel wat kansen, maar was het onder meer aan Amsterdam-speelster Indy van Oosterhout te danken dat het 4-1 bleef. Op de lijn kreeg zij haar stick in de lucht tegen een bal uit een Rotterdamse strafcorner, waarna die via de lat terug het veld in stuiterde. Een weergaloze redding, die Amsterdam opnieuw vleugels gaf. Via doelpunten van Philine Engel en tweemaal Mirthe Kemp schoot Amsterdam zichzelf binnen no time naar een zeer comfortabele – en terechte – voorsprong van 7-1. In de slotfase zette Rotterdam nog alles op alles en kwam het terug tot 7-4, maar de zege was voor Amsterdam al lang en breed in the pocket.

Rotterdam MB1 verwerkt de nederlaag. (c) KNHB/Willem Vernes

 

Amsterdam MB1 – Rotterdam MB1 7-4 (4-1)
‘2 Philine Engel 1-0
‘7 Claire van den Noort 2-0
’13 Mirthe Kemp 3-0
’16 Senna van der Laken 4-0
’18 Marlieke Zaal 4-1
’24 Philine Engel 5-1
’28 Mirthe Kemp 6-1
’30 Mirthe Kemp 7-1
’35 Britt van Gent 7-2
’39 Aprilia Molier 7-3
’40 Britt van Gent 7-4


Wat vind jij? Praat mee...