Overwinteren bij een andere club: Opvallende namen in de HK Zaal

De spelerslijsten van de Hoofdklasse Zaal zijn binnen en daar staan zoals ieder seizoen, wat bijzondere namen op. Zo is oud-international Julia Müller op de lijst van Laren te vinden en versterken Philip Meulenbroek en Sjoerd de Wert komend zaalseizoen Kampong. Maar er zijn nog meer verschuivingen. 

Zo kiest Manuel Verga er opnieuw voor om te overwinteren in Nederland. De oud-speler van Almere verruilt Spanje – net als vorig zaalseizoen – voor een zaalseizoen met de Flevolanders. Daar zien we ook Youri Beck weer op de lijst staan, die de Almeerse goal zal verdedigen, vanwege het ontbreken van Flip Wijsman. Robert Tigges – inmiddels coach van Amsterdam Dames 1 – gaat nog een jaar met de hoofdstedelingen de zaal in. Floris Middendorp verkast deze winter naar zijn oude club in de Topklasse: Hattem.

Hdm krijgt twee man versterking van de buren van Klein Zwitserland. Koen Bijen en Ruben Versteeg komen dit seizoen in de Hoofdklasse Zaal uit, in plaats van in de Topklasse, met KZ. Kampong wordt niet alleen versterkt door oudgedienden, maar ook nieuwe namen vullen de lijst. De Duitser Daniel Lodulf Felix Cierpka komt over van Hannover en de 36-jarige Jeroen Fetter trekt zijn keeperspak aan.

Foto: Willem Vernes

Bij Pinoké vinden we coach Jesse Mahieu terug op de spelerslijst. Of de trainer ook daadwerkelijk gaat spelen, blijft een vraag. Dat is ook het geval bij Rotterdam. Daar is assistent Kai de Jager onderdeel van de selectie. Martijn van Grimbergen verkast van Bloemendaal naar Rotterdam. Maurits Hertzberger en Sjoerd Gerretsen staan ook op de spelerslijst. 

Bij Den Bosch staat good old Gijs Volders op de spelerslijst. Een clubicoon, maar of de veteraan ook mee gaat doen is nog onzeker.

Hoofdklasse Dames Zaal

Bij de dames van Den Bosch verdedigt net als vorig zaalseizoen de tweelingzus van Imme van der Hoek – Aniek – de Brabantse goal. Carmel Bosch verkast van Bloemendaal – dat net als de mannenploeg uitkomt in de Topklasse – naar SCHC.

Bekijk de spelerslijsten van zowel de Hoofdklasse als de Topklasse Zaal hier.

 


1 Reactie

  1. gelderlander

    Ik zou wel eens alle namen van alle teams willen zien en de club waar ze normaal spelen .


Wat vind jij? Praat mee...