Overwinteren bij een andere club: opvallende namen in de HK Zaal

De spelerslijsten van de Hoofdklasse Zaal zijn binnen en daar staan weer wat opvallende namen tussen. Wat in het algemeen opvalt is, dat er veel internationals op de lijsten te vinden zijn (al is het altijd afwachten hoeveel er écht in actie komen) en dat de oud-gedienden dit jaar met rust worden gelaten: de clubs gaan voor de jeugd. Maar het meest interessant zijn wel de clubwissels; spelers die in de zaal voor een andere club uitkomen dan op het veld.  De meest opvallende op een rijtje. 

Polkamp bij hdm

Een opmerkelijke move van zaalhockeyer pur sang Oliver Polkamp. Bij Rotterdam is hij al jaren één van de sterkhouders, maar dit jaar vinden we zijn naam in de zaal terug bij hdm. Rotterdam en hdm zitten ook nog bij elkaar in de poule, dus Polkamp zal sowieso gaan aantreden tégen zijn teamgenoten van het veld.

Jochem Bakker (R’dam) wordt gesopt door Laurens Goedegebuure toen nog in dienst van Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Goedegebuure bij Cartouche onder de lat

Cartouche, dat het op het veld in de Overgangsklasse maar matig doet, heeft zich in de zaal versterkt met twee toppers. Veelvoudig international Laurens Goedegebuure, oud-keeper van hoofdklasser Amsterdam en dit seizoen uitkomend voor overgangsklasser KZ, staat op de lijst als sluitpost. Daar prijkt ook de naam van HGC-er Steijn van Heijningen. HGC komt zelf niet uit in de Hoofdklasse Zaal.

Reigers halen versterking

De Reigers, op het veld eersteklasser, heeft de nodige versterkingen binnengehaald om in de Hoofdklasse Zaal wederom een seizoen te overleven. Jasper Brinkman, op het veld hockeyend bij Bloemendaal, sluit bij de Reigers aan. Bloemendaal komt zelf niet in de Hoofdklasse Zaal uit. Ook Mark Weber, het strafcornerkanon van Qui Vive, gaat de Reigers versterken. Hij staat op het veld in de Overgangsklasse al op 18 doelpunten.

 

Bekijk hier de gehele spelerslijsten van de Hoofdklasse Dames Zaal en Hoofdklasse Heren Zaal


Wat vind jij? Praat mee...