Pien van Nes leidt hdm naar eerste zaaltitel sinds 1985

In het Topsportcentrum in Rotterdam is hdm zaterdag landskampioen zaalhockey geworden door in de finale titelverdediger Laren met 2-1 te verslaan. Pien van Nes leidde haar ploeg met twee goals naar de landstitel in de zaal, die hdm voor het eerst sinds 1985 heeft veroverd.

Voorafgaand aan de finale was geen duidelijke favoriet aan te wijzen. Zowel bij hdm (met Pien van Nes en Julia Remmerswaal) als bij Laren (Mila Muyselaar, Lisanne de Lange en Lieke van Wijk) stonden enkele geroutineerde speelsters binnen de lijnen, die zaalhockey ademen. Sinds december hadden zij hun vizier al gericht op het winnen van de zaaltitel.

Twee goals Van Nes

Binnen vier minuten zette strafcornerspecialiste Pien van Nes het Topsportcentrum in vuur en vlam door haar eerste strafcorner van de finale meteen hard tegen het net te pushen (1-0). Daarna kwam het meeste gevaar in de eerste helft opnieuw van hdm, maar sleepte Lieke van Wijk drie minuten voor rust namens Laren de gelijkmaker binnen (1-1).

Vijf minuten na rust kwam hdm opnieuw op voorsprong. Van Nes schoof de bal onder Laren-keepster Karlijn Adank door (2-1). Onduidelijk was of ze zich wel in de cirkel bevond, maar het doelpunt telde. In de jacht op de gelijkmaker zocht Laren naarmate de tweede helft vorderde meer en meer de aanval. In de slotfase ging Mila Muyselaar als vliegende keepster spelen. Dat leverde in de allerlaatste seconde een strafcorner op, maar de poging van Van Wijk werd eruit gelopen. Daarna barstte het feest bij hdm los.

11 Reacties

1. tjief

Hahaha 'onduidelijk'

2. cmb-koning

Gefeliciteerd HDM maar wel vraagtekens bij de scheidsrechters Een goal buiten de cirkel? Te vroeg uitlopen bij sc laatste seconde door verdediging HDM? Volgend jaar graag videoref om deze vraagtekens te voorkomen

1. Derrick Bijker

Prima, maar benoem dan ook het onthouden van zeker 2 corners aan hdm en de onterecht gegeven laatste corner aan Laren.

3. zelfs-de-var-is-beter

Larendames evident bestolen: de 2-1 was niet een beetje push van buiten de cirkel maar 1 hele meter: nette call van Mila , maar twee arbiters zagen het niet....op het grote scherm boven het doel was het te zien tijdens het overleg tussen de scheidsen....waarbij de tijd doorliep.... En als keeper HDM nog een keer te vroeg uitloopt bij een sc, moet er toch echt nog een speler weg en moet de sc dan maar weer worden overgenomen. Waarom schrijft hockey.nl dat niet gewoon? Daar hebben we toch sportjournalistiek voor. Sneu voor het team van Laren: maar je kunt heel trots zijn op jezelf als je zó deze finale verliest. Klasse Laren!

4. marijeknuvers

Ik snap bovenstaande discussie (als buitenstaander) niet. Op de video kan je de 1-2 toch gewoon terugzien. Gewoon bal los van stick binnen de cirkel. Ik hoop toch dat je weet dat het om de onderbroken cirkel gaat?

1. peter_vergeer

Heb met beide teams niets. De bal kwam gewoon in de cirkel los van de stick. Dat is zelf op het matige YouTube filmpje te zien. Dus volgens mij juiste beslissing. En dus zeker geen overduidelijk verkeerde beslissing zoals hier wordt betoogd.

5. MIck

Dan moet je maandag ff langs Pearle rijden, hoewel zelf rijden niet verstandig is als je niet goed ziet. De bal was een meter buiten de cirkel.

1. marijeknuvers

Vreemd.

6. ed69

hdm wint deze competitie drie keer van Laren en is dus terecht Landskampioen. Doelpunt hdm gaat om het moment dat de bal los komt van de stick, dit was randje cirkel (lijn is ook in). een cm ervoor of erop is vrijwel niet te zien op de beelden, zou ook voor een videoref lastig zijn om scheidsrechters te overrulen. Een videoref zou bij de laatste sc voor Laren zeker gezien hebben dat het geen sc was. Keeper liep niet te vroeg uit. Ze startte achter de lijn (bewegen mag) en kwam pas in de cirkel op de grond, nadat de bal los was van de stick. De regel is dat je niet in de cirkel (in dit geval voor de lijn) mag komen, voor de bal gespeeld is.Als we dit soort potjes van videoref gaan voorzien mogen we wel twee weekenden uittrekken voor de finales. En wat een geweldige keeper heeft hdm!

7. Esther BoschvanRoozendaal

Super HDM , ja het mag nu wel met hoofdletters .

8. harald-van-horn

Als je vindt dat die bal van binnen de cirkel wordt gepusht is dat je goed recht. Mag je alleen nóóit scheidsrechter worden. En de keeper loopt te vroeg uit. Wat ik me wél afvraag is of deze wedstrijd 10 sec heeft geduurd.... Denk het niet. Vervelende calls, maar dat blijf je houden met een scheidsrechtersport. Ik ben van mening dat als je goed genoeg bent, je een wedstrijd (in de regel) niet verliest door een scheidsrechter. Als ze inpartijdig zijn, zullen ze in een wedstrijd altijd een paar fouten maken. Beide kanten op. Alsof er een speler is die 2x20 foutloos speelt ...