Poll: Spelen in de zaal of een midwintercompetitie op het veld?

Hoewel de veldcompetitie pas net weer begonnen is, staat de zaal alweer voor de deur. In de maanden december, januari en februari wordt al jaren door circa 100.000 hockeyers genoten van het indoor spelletje. De vraag is of onder de huidige coronaomstandigheden de zaalcompetitie moet doorgaan of dat er een midwintercompetitie moet worden gehouden. De KNHB twijfelt. Wij zijn benieuwd naar jullie mening. 

De inschrijving voor de zaalcompetities is geopend, maar pas in de tweede week van oktober wordt definitief duidelijk of en hoe het zaalseizoen wordt gespeeld. Uit het bericht op knhb.nl wordt duidelijk dat de hockeybond vanwege het coronavirus worstelt met de zaalcompetitie.

De twijfels bij de KNHB hebben met name betrekking op de financiële risico’s, die zowel de verenigingen als bond aangaan. Dit betreft met name de zaalhuur en het neerzetten van blaashallen. ‘Ook vereist corona extra inzet van vrijwilligers in een periode die toch al veel vraagt van verenigingen’, aldus de bond.

Als er geen zaalhockey wordt gespeeld, gaat de KNHB op het veld midwintercompetities organiseren. Om zo ook de reuring op de verenigingen te behouden.

In de komende weken gaat de KNHB bij NOC*NSF, competitieleiders en clubs informatie inwinnen naar hun mening. Wij zijn benieuwd hoe jullie er over denken. Wil je dit seizoen ‘gewoon’ in de zaal spelen? Of is het beter om vanwege corona een midwintercompetitie op het veld af te werken?

 • Spelen in de zaal of een midwintercompetitie op het veld?

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Spelen in de zaal of een midwintercompetitie op het veld?  Ophalen van gegevens

 


5 Reacties

 1. Mikeetiga

  Hockey 5s. Soort v zaalhockey maar dan buiten op groter veld dan zaalhockey veld incl boarding.

 2. rancoburgzorg

  En als er nu straks gewoon weer eens 9 weken sneeuw ligt? Juist. Wat mij betreft worden beide competities naast elkaar georganiseerd. De meeste zalen zijn al gehuurd en de velden liggen er toch al. Na zes maanden complete inertie en als hockeysport schaapachtig op de handen zitten, dunkt me dat we best naar een ritme van 2 of 3 competitiewedstrijden per week kunnen.

 3. Gastig

  Zaalhockey is weliswaar een totaal ander spelletje dan veldhockey en wat mij betreft om die reden geen onderdeel van het ‘opleiden’ binnen de (1e) veldteams. Er kunnen in de zaal zomaar andere spelers opstaan met meer specifieke zaalkwaliteiten. Het is echter wel een machtig mooi spelletje waar niemand (technisch gezien) slechter van wordt en daarom verkies ik zaalhockeyen boven een midwinter veld competitie. Natuurlijk wel uitgaande van veilige zalen met de juiste ventilatie.

  1. jobe

   Vandaar dat Duitsland altijd zo slecht was. Die zagen zaalhockey als onderdeel van hun opleiding.

 4. lucas-donckoutlook-com

  Zaalhockey is een prima winter alternatief vind ik. Echter bij wedstrijden moeten teams vaak wachten op hun beurt wat doe je Corona technisch met al die wachtende spelers? Hoe bewaak je in de zaal competitie de Corona richtlijnen? Daar ligt denk ik meer de uitdaging dan in het spelen zelf.


Wat vind jij? Praat mee...