Programma en poule-indeling Hoofdklasse Zaalhockey bekend

De KNHB heeft het programma van de Hoofdklasse Zaalhockey bekend gemaakt. De Dames en Heren Hoofdklasse spelen in twee poules. De eerste speelronde vindt plaats op zaterdag 21 december. Het zaalseizoen wordt traditiegetrouw afgetrapt met een starttoernooi, dit jaar op 15 december. 

De laatste speeldag van de reguliere zaalcompetitie is op 1 februari in Topsportcentrum Rotterdam, een week later (op 8 februari) is het NK zaal, ook in Rotterdam. Bij de dames nemen Rotterdam en SCHC ten op zich van vorig seizoen de plaatsen in van Nijmegen en Push. Bij de heren degradeerden Cartouche en Victoria vorig seizoen, waarvoor nu Venlo en HIC in de plaats komen.

Poule-indeling Hoofdklasse Dames en Heren:

Dames Poule A Dames Poule B Heren Poule A Heren Poule B
hdm Laren SCHC Amsterdam
Den Bosch Kampong Oranje-Rood Kampong
Hurley Amsterdam hdm Den Bosch
Oranje-Rood Groningen Pinoké Laren
HGC SCHC Rotterdam Almere
Pinoké Rotterdam Venlo HIC

De eerste speelronde (zaterdag 21 december) speelt zich compleet af in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De tweede speelronde (zondag 5 januari) spelen de dames en heren uit Poule A in sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Poule B speelt in het Topsportcentrum Almere Poort. Een weekend later, zondag 12 januari worden alle wedstrijden gespeeld in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. De vierde speelronde op zaterdag 18 januari is voor de dames in het Indoorsportcentrum in Eindhoven en voor de heren op 25 januari 2020 in de Galgenwaard in Utrecht.

Het gehele programma is terug vinden in de standenmotor.

Data zaalkampioenschappen senioren en jeugd

Hieronder een overzicht van alle zaalfinales voor senioren en jeugd.

 • 1 en 2 februari 2020: voorrondes NK A-, B- en C-jeugd, Sportcentrum Valkenhuizen, Arnhem
 • 8 februari 2020: NK Zaalhockey 2020 voor de Hoofdklasse en A-, B- en C-jeugd, Topsportcentrum, Rotterdam
 • 9 februari 2020: NK Zaalhockey 2020 voor Reserveteams, Topsportcentrum, Rotterdam
 • 9 februari 2020: play-offs voor degradatie uit of promotie naar de Hoofdklasse

 


17 Reacties

 1. Esther BoschvanRoozendaal

  Zaalhockey stelt in Nederland niets voor .

  1. hcballetje

   Ok, bedankt!

  2. lexi-b

   Wat fijn dat je gebruik maakt van je fundamenteel recht als Nederlands staatsburger op vrijheid van meningsuiting. Nu je deze mening hier publiekelijk hebt verkondigd k7n je daar ook weer meningen op verwachten. Niet van mij, ik heb 2 vragen nav je opmerking: (1) Welke feiten liggen hier aan ten grondslag? (2) Wat voor suggesties zou je willen geven zodat zaalhockey in Nederland wel "wat voor zou kunnen stellen"? Ben nieuwsgierig naar je antwoorden.

  3. conegut

   Met groeiende ledenaantallen, toename in blaashallen en toernooien zou ik het tegendeel zeggen.

 2. edelweiss

  Wat een boute uitspraak, zonder argumentatie. Telt een sport alleen maar mee als je er wereldkampioen in wordt?

  1. jonathan

   Inderdaad, we horen niet bij de top van Europa, maar duizenden hebben er ieder jaar weer ontzettend veel plezier in. Jammer dat voor sommige alleen de glorie telt

  2. conegut

   Dat is 4 jaar geleden gebeurd. Zowel de mannen als de dames.

 3. hw

  Super voor de ontwikkeling van spelers en vooral erg leuk!

 4. robo

  Dank je Esther voor jouw 'visie; zaalhockey groeit ieder jaar en is een prima manier om gedurende de wintermaanden actief door te trainen en plezier in het spelletje te hebben. Een aantal 'veld' internationals doet hier niet aan mee i.v.m. het drukke programma dat ze hebben.net als spelers met een lichte blessure die een rust periode nemen, maar is het voor vele steeds weer een prima overbrugging en alternatief dat er niet buiten gespeeld kan worden. Overigens wil iedere sporter ook hier in competitieverband het beste resultaat halen.

 5. hanna-reijneveld

  En verder is er ook een groep spelers/speelsters die zaalhockey net zo leuk, zo niet leuker vind dan veldhockey. Er zou wel meer aandacht aan besteed kunnen worden, maar ik geniet altijd van het zaalseizoen en zie het niet als iets om de winterstop te overbruggen

  1. lexi-b

   Eens als het even lukt ga ik 05/01 kijken in DH.

 6. oakman

  Triviant vraag voor (alleen) Esther! Wie was Europees kampioen zaal 2019 dames?

  1. oakman

   En Esther..?

 7. bronkie63

  @edelweiss De NL Heren zijn wereldkampioen in 2015 geworden na een halve finale tegen Duitsland en een finale tegen Oostenrijk gewonnen te hebben

  1. arnoldS

   Let wel, dit was met de experimentele 5-5. Waar Duitsland en Oostenrijk faliekant tegen waren en hun competitie was het gewoon 6 tegen 6. Mooi experiment, goed voor NL. Gênant dat het een jaar later terug gedraaid is.

 8. arnoldS

  Zaalhockey is al jaren een puist in het hockeybeeld van de bond. Laten we eerlijk zijn, liefhebber of niet, kan zo tig punten opnoemen. Hoofdklasse duurt maar 5 dagen. Vaak nog een dubbelweekend ook. Men pleit al langer voor 1 wedstrijd per dag. Of langere speeltijd. Duitsland speelt 2x 30min. En elke wedstrijd wordt in veelvoud bezocht. Nu er blaashallen bestaan, laat als test een zaal-hoofdklasse club deze als thuis basisgebruiken. (Uitzondering HDM met eigen hal) Playoffs: super goed laatste jaren. Maar leg er een mat in en gooi er sponsors op. Dan zie je in ieder geval geen volleybal veld tijdens je NK. Veld internationals mogen niet mee doen... of willen ook niet. Maar langere competitie, betekent ook als ze Willen ze paar minuutjes mee kunnen doen. Heb ooit verga, bakker en Pruyser zien spelen in de zaal. Zag er gaaf uit. Met nog een hangende Evers erbij. Poe!


Wat vind jij? Praat mee...