Nacompetitie HK Zaal (H): Kampong degradeert na kraker

De verrassing van de dag is de degradatie van Kampong. De hoofdklasser van dit seizoen won slechts één wedstrijd en presteerde daarmee minder dan Oranje-Rood en Laren (poule A). Rotterdam wist zich wel te handhaven (poule B). Daarnaast promoveerde HGC naar de Hoofdklasse Zaal.

Poule A

Na een jaar afwezigheid keert Oranje-Rood terug naar het hoogste niveau. De Eindhovenaren begonnen de dag direct goed met een 3-4 overwinning op Kampong. Een driepunter tegen Laren en een gelijkspel tegen De Reigers waren voldoende om als koploper te eindigen. Niet favoriet Kampong, maar Laren werd tweede. In de allesbeslissende kraker tussen beide teams haalde Laren-speler Xavier van de Kasteele met de winnende 1-2 anderhalve minuut voor tijd de winst binnen. Voor het op het veld zo succesvolle Kampong rest niets anders dan de Topklasse in seizoen 2023-2024.

Poule B

HGC promoveert naar de Hoofdklasse Zaal. Tegen naaste concurrent Gooische speelde HGC eerder op de dag met 5-5 gelijk. De laatste wedstrijd gaf daarom de doorslag. Alhoewel HGC met 5-6 van het ongeslagen Rotterdam verloor, lukte het Gooische niet om de inhaalslag te maken tegen Nijmegen. De ploeg van Dider Meijer kwam nog wel terug van een 4-0 achterstand en wist de wedstrijd zelfs over de streep te trekken (4-6). Met een gelijk doelsaldo gaf het aantal doelpunten vóór de doorslag. En daarin was het HGC van coach Bram Lomans net iets beter dan Gooische (16 voor, 16 tegen; tegenover 14 voor, 14 tegen voor Gooische).

Eerder op de dag verzekerde Rotterdam zich al van handhaving. De havenstedelingen wonnen driemaal en dus kwam degradatie geen moment in gevaar. Daarom spelen koploper Rotterdam en runner-up HGC in het seizoen 2023-2024 Hoofdklasse Zaal en blijven Gooische en Nijmegen hangen op districtsniveau.

 

Poule A

 

Poule B

 

 


Wat vind jij? Praat mee...