Roderick ‘de meester’ Weusthof is scoren nog niet verleerd

Hij kwam in het veld bij een 0-2 achterstand tegen Push. Toen Roderick Weusthof ruim vijf minuten later weer ging zitten, stond zijn ploeg Kampong met 3-2 voor. Met twee doeltreffende strafcorners en een strafbal liet de oud-international zien het scoren nog niet te zijn verleerd.

‘Ik ben niet meer zo beweeglijk. Maar scoren kan ik nog wel’, glimlachte Weusthof na afloop van het met 5-2 gewonnen duel tegen Push. Weusthof is met 346 doelpunten nog steeds topscorer aller tijden in de Hoofdklasse. Hij speelde 153 interlands, waarin hij 79 doelpunten maakte. Tegenwoordig maakt De Knoest, zoals zijn bijnaam luidt, zijn treffers in het tweede van Kampong. Door een gebrek aan spelers deed coach Alexander Cox voor deze zaterdag een beroep voor het eerste op hem. Weusthof had er wel zin in.

‘Het is op mijn leeftijd goed om in beweging te blijven. Aan rondjes hardlopen heb ik een hekel. Dan is het veel leuker een paar wedstrijden met het eerste in de zaal mee te spelen. Zeker als ik die jongens daarmee kan helpen’, zei Weusthof.

Balvast en dodelijk voor het doel

Dat laatste deed hij zeker. Tijdens de wedstrijd toonde hij nog steeds balvast en behendig te zijn. Voor het doel was hij dodelijk. Behalve de drie treffers tegen Push was hij later op de dag ook nog twee keer trefzeker tegen hdm. In dat duel kon hij de Utrechters overigens niet helpen aan de winst (8-4 nederlaag), waardoor de play-offs een stuk uit zicht zijn. Het optreden van Weusthof in de Hoofdklasse Zaal zal daardoor beperkt blijven tot één optreden. Dat is jammer voor Kampong, maar ook voor de hockeyliefhebbers. De tamtam dat Weusthof in sporthal de Margriet in Schiedam actief was, ging als een lopend vuurtje rond en trok de nodige liefhebbers naar zijn wedstrijden.

Ook Ierland wil graag tips van de meester

Tijdens de laatste reguliere speelronde is Weusthof verhinderd. Dan zit hij op Malaga voor een trainingsstage met Ierland. Die bond heeft hem gevraagd de spitsen en strafcornerspecialisten onder handen te nemen. Ook in Ierland krijgen ze graag tips van de meester.

Niet alleen Ierland maakt dankbaar gebruik van zijn kennis en kunde. Ook bij Schaerweijde en Kampong staat Weusthof regelmatig op het trainingsveld. Toch heeft de voormalige topaanvaller duidelijk een stap terug gezet, nadat hij vorig jaar stopte als assistent-trainer van Alexander Cox bij Kampong. ‘Hockey blijft een leuk spelletje. Maar de combinatie van werk, hockey en mijn gezin is sinds dit seizoen veel beter in balans. Maar voor dit soort zaalpotjes, waarbij ik niet al te veel hoeft te lopen, kunnen ze wel een beroep op mij doen.’

Op weg naar de kleedkamer werd hij een paar meter verderop alweer aangesproken en klonk de vraag die hij al zijn hele spitsenleven hoort: ‘Hoeveel heb je er gescoord, Roderick?’ Het antwoord (‘drie’ ) stelde de vragensteller niet teleur. ‘Okay, je kunt het nog.’

Roderick Weusthof laat even zien hoe je een strafcorner scoort. Deze is tegen hdm.


2 Reacties

  1. marijkebijen-vandenmuijsenberg

    Hurley???? Was Push volgens mij! En doelpunt is tegen hdm welke wedstrijd met 8-4 werd verloren.....

    1. Eelko Wester

      Dank voor je reactie. Aangepast.


Wat vind jij? Praat mee...