Rotterdam te laat op stoom in halve finale tegen Den Bosch

Voor eigen publiek heeft Rotterdam zich zaterdag niet kunnen kwalificeren voor de finale van het NK Zaal. In het Topsportcentrum naast De Kuip probeerde Rotterdam tegen Den Bosch na een grote achterstand een comeback te forceren, maar uiteindelijk verloor het met 8-6. Den Bosch, dat drie keer uit een strafbal scoorde, speelt zaterdagavond in de finale tegen Amsterdam om de landstitel.

Bij een stand van 6-0 voor Den Bosch leek de wedstrijd lang en breed beslist, maar gek genoeg begon het spektakel toen eigenlijk pas. Vanaf een kwartier voor tijd vond Rotterdam het heilige vuur, om het vervolgens met een rits doelpunten toch nog spannend te laten worden.

Nadat Rotterdam terugkwam tot 6-2, werd keeper Derk Meijer ingeruild voor een extra veldspeler. Meteen na de 7-2 van Den Bosch maakte Rotterdam de 7-3. Na opnieuw een goal van Rotterdam (8-3) leek een comeback van Rotterdam in de maak, toen de stand van 8-5 op het scorebord verscheen.

In de slotfase was de ploeg van Kai de Jager op jacht naar meer doelpunten. Na een gele kaart voor Nick van Trigt en groen voor Tristan Algera bleven er de laatste minuten slechts vier Rotterdammers over, die niet meer door het blok van zes Bosschenaren heen kwamen. Op het einde scoorde Jochem Bakker nog de 8-6 uit een strafcorner, maar daarna klonk het eindsignaal. De spelers van Den Bosch feliciteerden elkaar met het behalen van de NK-finale.

 

Drie goals van Jochem Bakker waren voor Rotterdam niet genoeg om Den Bosch te verslaan. Foto: Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...