Round-up EK Zaal (D): brons voor Oekraïne, vijfde plek Tsjechië

Oekraïne heeft de bronzen medaille veroverd op het EK Zaal. In de Sporthalle Hamburg was de ploeg met 1-0 te sterk voor Oostenrijk. Eerder op de dag sloot Tsjechië het Europees kampioenschap af op een vijfde plaats na de 5-0 zege op Turkije, dat debuteerde op het hoogste niveau.

Oostenrijk – Oekraïne 0-1

De strijd om het brons was aanmerkelijk spannender dan de strijd om de vijfde en zesde plaats eerder op de dag. Oostenrijk en Oekraïne waren zeer aan elkaar gewaagd. Dat was ook al gebleken in de onderlinge poulewedstrijd, deze eindigde onbeslist: 2-2.

Hoewel beide ploegen mogelijkheden kregen om de score te openen, was het lang wachten op een treffer. Die viel pas anderhalve minuut voor minuut. Een lange bal van achteruit van Yevheniia Moroz eindigde via de kaats voor de stick van Oksana Ponomarenko die geen fout maakte.

De emoties bij Oekraïne na het winnen van het brons tijdens het EK Zaal in Hamburg. Foto: Willem Vernes

Tsjechië – Turkije 5-0

In de strijd om de vijfde en zesde plaats had Tsjechië minder moeite met Turkije dan in de poulewedstrijd. Toen moest de ploeg flink aan de bak en boog het een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Dit keer hadden de Tsjechische dames minder te duchten van Turkije. Mede dankzij twee doelpunten van Lucie Duchkova werd met 5-0 gewonnen.

Tsjechië-Turkije tijdens het EK Zaal in Hamburg. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...