Round-up EK Zaal (H): Körper voorlopig topscorer EK

Zwitserland en Duitsland hebben er vrijdag op het EK Zaal in Hamburg een waar doelpuntenfestijn van gemaakt. Titelverdediger Duitsland boekte zijn tweede zege door de Zwitsers met 13-8 te verslaan. Verder behaalde Oostenrijk zijn derde overwinning en kende Nederland een sensationele comeback tegen België (10-7)

Tsjechië – Oostenrijk 2-4

Wereldkampioen Oostenrijk heeft ook zijn derde wedstrijd op het EK in winst omgezet. Na eerdere zeges op Zwitserland (9-5) en België (6-2) was de ploeg van bondscoach Robin Rösch ook te sterk voor Tsjechië: 2-4.

De opvallendste man aan Oostenrijkse zijde was Michael Körper. De lange aanvaller nam drie doelpunten voor zijn rekening en heeft zodoende dit EK al tien doelpunten op zijn naam staan. Daarmee is hij voorlopig topscorer van het toernooi.

De productie van Körper had nog hoger kunnen uitvallen: hij miste tegen de Tsjechen in het laatste kwart nog een strafbal en incasseerde bovendien een gele kaart, die hem twee minuten van de wedstrijd kostte.

Zwitserland – Duitsland 8-13

Een opvallende start van de tweede dag van het EK Heren. Zowel Zwitserland als Duitsland begon het duel zonder keeper. Het leverde in vier minuten drie doelpunten op. Na de 2-1 in het voordeel van Zwitserland keerde de Zwitserse doelman Laurent Rogger terug onder de lat.

Zwitserland-Duitsland tijdens het EK Zaal in Hamburg. Foto: Willem Vernes

De Duitse bondscoach Rein van Eijk hield aan zijn tactiek vast. Het leverde de Zwitsers nog twee goals op. In het tweede kwart nam Joshua Onyekwue Nnaji plaats in het Duitse doel. Het waren zijn eerste minuten van dit EK. Daarmee was het hoofdstuk van de keepers nog niet afgelopen.

De Zwitserse bondscoach haalde zijn keeper naar de kant. Duitsland maakte de achterstand ongedaan en vervolgens liep de titelverdediger weg van de tegenstander. Bij de stand 8-11 in Duits voordeel keerde de Zwitserse keeper terug onder de lat. In totaal vielen er 21 doelpunten en stond Duitsland met 13-8 aan de goede kant van de score.