Round-up EK Zaal (H): titel voor Oostenrijk, vijfde plaats voor België

Voor de derde keer in de historie heeft Oostenrijk de Europese titel zaal veroverd. De ploeg van bondscoach Robin Rösch won zondag in de finale in de Sporthalle Hamburg met 2-1 van titelverdediger Duitsland. Eerder op de dag legde België beslag op de vijfde plaats na winst met 9-7 op Tsjechië. De Oranje Heren wonnen brons ten koste van Zwitserland: 10-3.

Finale: Oostenrijk – Duitsland 2-1

Voor de tweede keer op rij streden Oostenrijk en Duitsland om de Europese titel. In tegenstelling tot twee jaar geleden in Berlijn ging het goud dit keer naar Oostenrijk. Grote man aan de kant van de Oostenrijkers was Fabian Unterkircher, die beide doelpunten maakte. Daarmee boog de speler van Den Bosch eigenhandig de achterstand, na een doelpunt van Paul Dösch, om in de beslissende voorsprong. Eerder won Oostenrijk in 2010 en 2018 de Europese titel.

België – Tsjechië 9-7

België spoelde de kater weg van het mislopen van de strijd om het brons na de 3-2 nederlaag zaterdag tegen Zwitserland. In die wedstrijd kreeg Tom DeGroote in de slotfase een rode kaart waardoor hij niet speelgerechtigd was tegen Tsjechen. Ook met elf spelers op het wedstrijdformulier waren de Belgen te sterk voor Tsjechië. De 9-7 zege betekende een vijfde plaats voor onze zuiderburen op dit EK. Grote man aan de kant van België was opnieuw Philippe Simar, die liefst zeven keer scoorde en een totaal van twintig treffers heeft gemaakt op dit toernooi.

Gaetan Dykmans van België in actie tegen Tsjechië tijdens het EK Zaal in Hamburg. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...