Round-up EuropaCup Zaal: Amsterdam al verzekerd van promotie

Door alle wedstrijden tot nu toe te winnen hebben de heren van Amsterdam zich nu al verzekerd van promotie naar de A-poule van de EuropaCup Zaal. Amsterdam won zaterdag met 3-2 van Dinamo Elektrostal en met 8-6 van Inverleith HC. Zondag om 11.00 staat voor de eer nog een wedstrijd tegen Royal HC Namur op het programma.

Door 4 overwinningen op rij staat Amsterdam bovenaan in de finalepoule en kan de ploeg, ook na de laatste wedstrijden morgen, geen derde meer worden. De eerste 2 ploegen uit de finalepoule promoveren naar de A-poule. De promotie was vanaf het begin al het enige doel waarmee de Amsterdammers richting Rusland vertrokken.

Het puntensysteem werkt in de EuropaCup anders dan in de Hoofdklasse. Een overwinning levert 5 punten op, een gelijkspel 2 en een nederlaag met minder dan 3 doelpunten verschil levert 1 punt op.

De huidige stand in de finalepoule:

Amsterdam 10
Inverleith HC 6
Dinamo Elektrostal 6
Royal HC Namur 1

Inverleith HC – Amsterdam 6-8

Robert Tigges opende in de eerste minuut direct de score uit een strafcorner. Daniel Coultas kon vervolgens voor Inverleith de stand nog gelijk trekken, maar Amsterdam sloeg daarna toe met 3 doelpunten op rij: 1-4. Die comfortabele voorsprong werd echter nog in de eerste helft uit handen gegeven, nadat de Schotten Derek Salmond en opnieuw Coultas trefzeker waren. Teun Rohof scoorde op slag van rust nog wel de 3-5.

In de tweede helft breidde Amsterdam de voorsprong uit via Nicki Leijs en Klaas Vermeulen. Stephen Dick scoorde nog voor Inverleith maar na de goal van Johannes Mooij, die de stand op 4-8 bepaalde in de 36e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Maar de gele kaarten voor Max Sweering en even later ook Robert Tigges gaven Inverleith mogelijkheden. De Schotten kwamen nog 2 keer tot scoren in de eindfase, maar konden Amsterdam niet van de winst afhouden.

Dinamo Elektrostal – Amsterdam 2-3

Zowel Dinamo als Amsterdam bereikte vrijdag na 2 overwinningen al de finalepoule, maar desondanks was deze laatste poulewedstrijd een belangrijke: het resultaat telt ook mee voor de finalepoule.

Amsterdam kwam in de eerste helft nog op achterstand na een goal van de Russische Iaroslav Loginov. Maar de Amsterdammers knokten zich terug in de tweede helft. Aanvoerder Robert Tigges was hierin wederom bijzonder belangrijk: hij scoorde alledrie de Amsterdamse goals uit strafcorners, in een zuivere hattrick. Dmitrii Azarov trok de stand nog gelijk, maar slechts 1 minuut later besliste Tigges de wedstrijd in het voordeel van Amsterdam.

’18 Iaroslav Loginov 1-0
’28 Robert Tigges 1-1 (sc)
’33 Robert Tigges 1-2 (sc)
’37 Dmitrii Azarov 2-2 (sc)
’38 Robert Tigges 2-3 (sc)

Kijk hier voor alle uitslagen en het volledige programma.