Round-up HK (D): ‘Den Bosch favoriet voor titel’

In poule A van de Hoofdklasse Indoor heeft Den Bosch zaterdag goede zaken gedaan. Een nipte overwinning op Leonidas werd opgevolgd door een afgetekende zege op Amsterdam. Zowel Laren als Kampong haalden in dezelfde poule flink uit. In de andere poule maakten de dames van Voordaan en MOP er een spannend duel van. De score ging heen en weer en uiteindelijk was er geen winnaar. SCHC wint 2 keer met maar 1 doelpunt verschil. hdm werd met 2-1 verslagen, dat later op de dag Craeyenhout met 6-1 aan de kant zette.

Poule A

Amsterdam – Den Bosch 0-4

In de eerste helft ging de wedstrijd tussen Amsterdam en Den Bosch lang gelijk op. Na de Bosche openingsgoal miste Amsterdam een strafbal. In de tweede helft liep Den Bosch uit naar 4-0. De winnende coach Raoul Ehren had vooraf geen verwachtingen van de wedstrijd en vatte de wedstrijd, na het noemen van de doelpuntenmaaksters, samen in één zin: ‘We hebben een paar mooie goals gemaakt.’

Vervolgens liet hij het woord aan zijn Amsterdamse collega, Rick Mathijssen: ‘In de eerste helft was het een schaakpartijtje. Maar overall zie je dat Den Bosch meer zaaluren heeft gemaakt. Wij liepen in het mes; ze waren leper, scherper waarop wij meer va banque gingen spelen.’

Eerder deze zaterdag speelde Amsterdam al gelijk tegen Laren, het werd 3-3. Mathijssen: ‘Dat vind ik een hele goede prestatie van ons. We spelen dit jaar met 6 Dames 1-speelsters, waaronder Charlotte Vega die voor het eerst in de zaal speelt, aangevuld met meiden uit dames 2 en meisjes A. Hoewel wij altijd in het veld staan om te winnen, is het ook ons doel om fit te blijven. Als je dan gelijkspeelt tegen een ploeg met 4 zaalinternationals…’

Mathijssen eindigt met een voorspelling: ‘Ik heb nu alle ploegen gezien en ik kan wel zeggen dat Den Bosch favoriet voor het kampioenschap is.’

Voordaan – MOP 5-5

De Groenekanse dames hebben in de laatste minuten een voorsprong uit handen gegeven. Met een veldspeler in plaats van de keeper, maakte Donja Zwinkels 3 minuten voor tijd de gelijkmaker voor MOP. En de dames uit Vught kregen zelfs nog de kans om de overwinning te pakken, maar een laatste strafcorner ging er niet in.

Zo houdt de koploper (aan het begin van het weekend) uit Vught slechts een schamel puntje over uit deze speelronde. MOP-coach Karel Alferink had daar niet echt op gerekend: ‘Als je van tevoren kijkt dat je tegen Union en Voordaan speelt, dan verwacht je minimaal 3 punten. Dus dit is wel raar. Tegen Union startten we veel te slap in de omschakeling. Dan loop je meteen achter de feiten aan, hoewel dat moeilijk is in de zaal’ grapt Alferink. ‘En tegen Voordaan hadden we moeite met hun counter. Ik denk dat een gelijkspel terecht is.’

Miguel Koning van Voordaan kijkt tevreden terug op deze speelronde, maar vond wel dat zijn ploeg, waar Mirte van der Vliet haar rentree in de Hoofdklasse maakte, tegen MOP werd benadeeld: ‘Zij kregen in mijn ogen onterecht een strafcorner waardoor ze gelijk konden maken. Maar daaraan heeft het niet gelegen hoor, ze zetten ons op het laatst met 6 man vol onder druk. In de eerste helft trapten zij vol in onze val; wij lieten ons terugzakken, zij stonden te hoog en wij konden er snel overheen in de counter. En tegen Craeyenhout hebben we gewoon heel geconcentreerd gespeeld en winnen we door in de laatste minuut een strafcorner te verzilveren. Al met al hebben we meer punten behaald dan gecalculeerd.’

1-0 Lisa Gerritsen (sb)
1-1 Donja Zwinkels
1-2 Manon van Leur
2-2 Dianne Bos (sc)
3-2 Dido Prins
4-2 Lisa Gerritsen
4-3 Roos de Beer
4-4 Roos de Beer