Round-up HK Indoor (D):MOP nieuwe koploper, Den Bosch ongeslagen

MOP heeft de koppositie overgenomen van SCHC in poule B van de Hoofdklasse Indoor Dames. De ploeg versloeg Stichtsche met 2-0 en wist daarna ook van Craeyenhout te winnen. Den Bosch verstevigde haar koppositie in poule A. De Brabanders trainden nog maar 3 keer in de zaal, maar zijn vooralsnog ongeslagen.

Bekijk hier de ranglijst van poule A en poule B.

Uitslagen Poule B

Union – hdm 3-4

Union pakte belangrijke punten tegen directe concurrent Craeyenhout, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in hdm. Union-speelster Josine Kappelle: ‘Je merkt dat de veld-Hoofdklassers een hogere handelingssnelheid hebben, maar tactisch vind ik ze niet altijd beter. Wij pakken het zaalhockey serieus op. We trainen meer uren dan vorig jaar en worden ook tactisch op weg geholpen door oud-zaalinternational Jeroen van Eijk.’ Haar zus Nynke Kappelle vult aan: ‘We verliezen elke keer met maar 1 of 2 doelpunten verschil. We laten echt wel zien dat we het kunnen.’

Aan het begin van de wedstrijd tegen hdm was dat echter nog niet te zien. Union kreeg al snel 2 goals om de oren van hdm, maar groeide daarna in de wedstrijd. Ilse Kappelle, de jongste van de 3 zussen, scoorde eerst een intikker en vervolgens haalde ze hard uit vanaf de kop cirkel, na een splijtende pass dwars door de hdm-verdediging: 2-2.

‘Het is jammer dat we toen niet doordrukten’, baalt Josine Kappelle. Want na rust kreeg Union inderdaad kansen. Maar de strafcorner werd niet scherp aangegeven en een mooie kans ging voorlangs. Hdm kwam even daarna wel tot scoren: Mila Muyselaar stuurde 2 speelsters en de keepster van Union het bos in, waarna ze prachtig hoog afrondde. Demi Dreis wist vervolgens de gelijkmaker nog te scoren, maar Union kwam de 3-4 van hdm’s Denise Admiraal niet meer te boven.

SCHC – MOP 0-2

De eerste helft begon open in de wedstrijd van de koploper (SCHC) tegen de nummer 2 (MOP), met kansen aan beide kanten. MOP miste geluk met een bal op de paal -die overigens wel vaker werd geraakt deze wedstrijd- en SCHC miste net een tip-in. Een reeks strafcorners volgde, aan beide kanten, maar die bleven allen zonder het gewenste resultaat. De keepsters, Niki Bosman en Maartje Cox, hadden een hoofdrol in de eerste helft. MOP-keepster Bosman hield naast de strafcorners ook nog een strafbal tegen. In de tweede helft leidde een strafbal van MOP wel tot een goal: 0-1. Beide ploegen creëerden nog genoeg kansen, maar met nog 9 minuten op de klok gooide MOP de wedstrijd in het slot: 2-0. Daardoor neemt de ploeg uit Vught de koppositie over van Stichtsche.

Den Bosch – Kampong 6-2

Koploper in poule A Den Bosch is nog altijd ongeslagen en wist de koppositie te versterken door te winnen van nummer 2 op de ranglijst Kampong. Al na 20 seconden was het raak voor Den Bosch en eind eerste helft bracht Vera Vorstenbosch na een mooie één-twee de stand op 2-0. Den Bosch liet zich zakken en speelde op de counter, waardoor Kampong maar moeilijk ruimte kon vinden. Niet dat er geen kansen waren voor de Utrechtse ploeg. Met name in de strafcorners lieten ze het liggen. Ze kregen er verschillende, maar een aangeeffout en daarna een stopfout gooiden roet in het eten. Ook keepster van Den Bosch Josine Koning voorkwam een aantal keer een treffer voor Kampong.

In de tweede helft was Frédérique Matla belangrijk voor Den Bosch: zij scoorde een hattrick. De strafcorner van Kampong leverde in deze helft wel rendement op. De Utrechtse dames wisten er 2 keer uit te scoren. Kampong speelde een groot deel van de tweede helft met een extra veldspeelster in plaats van de keepster. Dat ‘slot’offensief leverde kansen op voor Kampong, maar ook voor Den Bosch. Eindstand: 6-2.

Den Bosch-coach Raoul Ehren stelt dat de zaalinternationals van groot belang zijn voor Den Bosch.

Leonidas – Amsterdam 2-8

Binnen 1 minuut wist Amsterdam de goal van Leonidas al te vinden. De lijnstop van de Rotterdammers zat er nog aan, maar kon het doelpunt uit de strafcorner niet voorkomen. Leonidas had het moeilijk in de eerste helft. Amsterdam kwam na 5 minuten op 2-0 en drukte daarna door. Onder andere een mooi wippertje van captain Leiah Brigitha en een goed uitgespeelde tip-in zorgde voor een 5-0 ruststand. Na rust zakte Amsterdam wat in en kon Leonidas beter in hun spel komen. Na de 6-0 uit een Amsterdamse strafcorner deed Leonidas iets terug: 6-1. De volle tribune met Rotterdams publiek juichte. Zaalhockey niet populair? De Rotterdamse tribune bewijst het tegendeel. Amsterdam wist daarna toch verder uit te lopen via goals van Charlotte Vega en de jonge Yasmin Geerlings. In de laatste seconden beëindigde Leonidas de wedstrijd toch nog positief door de tweede goal van de wedstrijd te scoren. Eindstand: 2-8.