Round-up HK Zaal (D): honderdprocentscore voor SCHC

De dames van SCHC hebben de lijn van het eerste speelweekend naar het nieuwe jaar doorgetrokken. Beide duels in Poule B werden zaterdag gewonnen waardoor de ploeg uit Bilthoven met twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop gaat. In de andere groep delen Amsterdam en HDM de leiding met acht uit vier.

Poule A
Amsterdam is de nieuwe koploper nadat de ploeg van coach Robert Tigges vier punten pakte in het Utrechtse Olympos. Tegen HDM werd met 2-2 gelijkgespeeld waarna landskampioen Den Bosch met 4-2 werd verslagen. Ook HDM won haar tweede wedstrijd. Laren werd met 5-1 verslagen. De Gooise ploeg is hekkensluiter met een punt. Dat punt werd behaald tegen Oranje-Rood (3-3).

Poule B
Met overwinningen op Hurley (4-1) en Bloemendaal (6-4) blijft SCHC als enige ploeg in de Hoofdklasse Zaal zonder puntenverlies. Ook Pinoké boekte in Den Haag twee zeges, op Rotterdam (5-4) en Hurley (6-4). De Steekneuzen staan tweede op twee punten achterstand op koploper SCHC. Vice-landskampioen Hurley bleef zaterdag in twee wedstrijden met lege handen. Het waren de eerste twee nederlagen na twee zeges in het openingsweekend vorige maand voor de Amsterdammers. Bloemendaal is in deze poule hekkensluiter. De ploeg van Dave Smolenaars verloor ook zaterdag twee keer en behaalde dit seizoen nog geen punt.

Poule A

Lees hier het wedstrijdverloop van de duels uit Poule A, inclusief doelpuntenmakers.

Lees hier het wedstrijdverloop van de duels uit Poule B, inclusief doelpuntenmakers.

Poule B


Wat vind jij? Praat mee...