Round-up HK Zaal (D): Droomstart voor Hurley en SCHC

De openingsdag van de Hoofdklasse Dames Zaal is zondag schitterend verlopen voor SCHC en Hurley. Beide clubs wonnen in de Sporthallen Zuid in Amsterdam hun eerste twee competitiewedstrijden met grote cijfers. Bekijk hieronder de uitslagen en het scoreverloop van alle gespeelde duels.

In het Topsportcentrum in Almere liep regerend landskampioen Den Bosch in poule A meteen tegen het eerste puntenverlies aan. Tegenstander HDM, de club uit Den Haag die zaalhockey ademt, dwong tegen de titelhouder een gelijkspel af (1-1). Doordat Den Bosch in de tweede competitiewedstrijd de overwinning wél over de streep trok, moet het de koppositie delen met Amsterdam, Kampong en HDM. Oranje-Rood en Laren, beiden Promotieklassers op het veld, bleven de eerste speeldag met lege handen.

Topclub SCHC, op het veld één van de kanshebbers op het veroveren van de landstitel, dwong in poule B meteen respect af. De eerste twee competitiewedstrijden in de Sporthallen Zuid in Amsterdam werden allebei gewonnen, met Elzemiek Zandee als uitblinker. Van de twaalf doelpunten van de Bilthovenaren maakte zij er vijf. SCHC deelt de koppositie met Hurley, dat ook beide duels won. Promotieklasser Victoria pakte knap een punt tegen Pinoké. Onderaan de ranglijst staan op dit moment Rotterdam en Bloemendaal, met allebei nog nul punten.

Poule A

 

 

Poule B

 


Wat vind jij? Praat mee...