Round-up HK Zaal (D): Pinoké plaatst zich voor de play-offs

Pinoké heeft zich als eerste team geplaatst voor de halve finales om het landskampioenschap. De ploeg van Kiki Collot d’Escury won beide wedstrijden in Poule B en kan niet meer worden ingehaald door nummer drie Hurley.

Ook SCHC is na een dubbele winst zo goed als zeker van de play-offs. Na het verslaan van Hurley, de verliezend finalist van vorig jaar, is de voorsprong op die ploeg nu zes punten. Eén punt is voor SCHC komende zaterdag genoeg om de halve finale te bereiken. Bloemendaal daarentegen verloor opnieuw tweemaal en staat daarmee nog altijd puntloos onderaan. Met zes punten achterstand op nummer vijf Rotterdam is degradatie zo goed als zeker  onafwendbaar.

In Poule A liggen de verhoudingen dichterbij elkaar. Bovenin is het razend spannend. HDM en Amsterdam staan beide op zeventien punten, regerend landskampioen Den Bosch heeft één punt minder. De Haagse ploeg had al bijna een ticket naar de halve finale veilig gesteld, maar verloor met 5-3 van Amsterdam. Onderin gloort er weer een vleugje hoop voor hekkensluiter Laren. Het team van coach Steven van Tijn stelde de eerste zege veilig tegen concurrent Oranje-Rood (3-2) en staat nu nog op maar één punt achterstand van de Eindhovense vrouwen.

 

Poule A

 

Poule B

 

 


Wat vind jij? Praat mee...