Round-up HK Zaal (D): Zwarte dag voor Laren en Den Bosch

Regerend landskampioen Den Bosch heeft zich zaterdag niet geplaatst voor het NK Zaal volgende week zaterdag in Den Haag. Op de laatste speeldag slaagde Den Bosch er niet in om te winnen van Amsterdam (1-1), waardoor de twee play-off-tickets in poule B naar concurrenten Amsterdam en HDM gingen.

Poule A

Laren was drie minuten voor tijd dichtbij een stunt tegen HDM (3-3), maar verloor alsnog (3-6), waardoor de ploeg uit het Gooi is gedegradeerd. Oranje-Rood leek op weg naar de vierde plaats na de winst op Kampong, maar verloor met ruime cijfers van Den Bosch (6-0), waardoor de Eindhovenaren alsnog vijfde zijn geworden en play-outs moeten spelen. HDM en Amsterdam plaatsten zich dankzij twee overwinningen voor de play-offs.

Poule B

Nadat Pinoké zich vorige week al kwalificeerde voor het NK Zaal, greep SCHC zaterdag het laatste ticket in poule A. Hurley, verliezend finalist van vorig seizoen, eindigde als derde en greep zodoende naast de play-offs. Rotterdam won de belangrijke wedstrijd van Victoria, waardoor het als vierde eindigde en geen play-outs hoeft te spelen. Victoria is wél veroordeeld tot het spelen van play-outs, volgende week zondag. Bloemendaal is puntloos gedegradeerd.

 

 

Poule A

 

Poule B

 


4 Reacties

 1. willem-janpelle

  Bloemendaal en Laren gedegradeerd: karma..!

  1. corinne

   Toch nog

 2. nicovisch

  Wat jammer dat Bloemendaal en Laren gedegradeerd zijn. Ze deden het vorig seizoen veel beter maar kregen nu de kans niet ? Helaas.

 3. RobDux

  Zat er aan te komen dat Bloemendaal en Laren zouden degraderen. Laren deelt met de mannen en de topjeugd af en toe een plaag stootje uit, maar hockeybolwerk Laren is natuurlijk exit. Kampong met zoveel zaalkwaliteit valt ook enorm tegen. Ze krijgen Dames 1 maar niet echt van de grond. Den Bosch een keer niet naar de play offs. Ook wel eens verfrissend.


Wat vind jij? Praat mee...