Round-up HK Zaal (D): Donkere dag voor Laren en Bloemendaal

Drie jaar geleden werd Laren nog landskampioen in de zaal. Na de degradatie op het veld in 2021 holde de kwaliteit van de selectie achteruit. Zondagmiddag verloor Laren in sporthal De Beuk in Purmerend twee keer op rij, waardoor ook degradatie in de zaal voorzichtig een steeds reëler scenario wordt. De gevallen topclub staat met slechts één punt onderaan.

Poule A
Oranje-Rood boekte een verrassende zege op Amsterdam. Daardoor staan de Eindhovenaren, vijfde op de ranglijst, opeens vier punten boven Laren. Een belangrijke winst dus voor Oranje-Rood, dat met twee speelrondes op het programma nu wat meer lucht heeft.

Amsterdam raakte door de nederlaag tegen op Oranje-Rood de koppositie kwijt. Die is nu in handen van HDM, dat belangrijke zeges boekte op Kampong en Den Bosch. De strijd om de tweede plaats tussen Amsterdam en Den Bosch ligt nu volledig open. Nummer vier Kampong draait in de grijze middenmoot mee.

Oranje-Rood deed goede zaken met de winst op Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Poule B
SCHC was de ploeg die dit seizoen tot dusver het meest imponeerde. Maar zondagmiddag liepen de Bilthovenaren plotseling tegen hun eerste nederlaag aan. Tegenstander Pinoké wervelde met 0-3 over hen heen. Omdat de Steekneuzen ook met ruime cijfers wonnen van Victoria (7-2) namen zij de koppositie van SCHC over.

Hurley herstelde zich van de twee nederlagen van zaterdag, door nu twee overwinningen te boeken, op Bloemendaal en Victoria. Wel staat Hurley nog altijd drie punten achter op Stichtsche, dat tweede staat. De eerste twee plaatsen geven recht op een ticket voor de play-offs.

Hekkensluiter Bloemendaal verloor van Hurley en Rotterdam en wacht zodoende nog steeds op het eerste punt van dit seizoen. Zodoende wordt rechtstreekse handhaving steeds moeilijker voor de ploeg van Dave Smolenaars. 
 

Poule A

Poule B

 


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Ik kan me zo voorstellen dat minstens één team met een glimlach naar de onderste plekken kijkt in beide poules.


Wat vind jij? Praat mee...