Round-up HK Zaal (H): Almere, HDM en Amsterdam in play-offs

Almere heeft voor een grote verrassing gezorgd door nu al een plek in de halve finale te veroveren in de Hoofdklasse Zaal. De ongeslagen koploper van Poule A won zondag nipt van Den Bosch (6-5) en speelde spectaculair gelijk tegen runner-up Pinoké (5-5). Ook HDM en Amsterdam verzekerden zich van een play-offs-ticket. 

HDM liet in Arnhem zien weer van zich horen. De meest scorende ploeg van de Hoofdklasse Zaal versloeg eerst Schaerweijde (8-3) om daarna Rotterdam met een 7-5 nederlaag naar huis te sturen. Amsterdam is in deze poule B als runner-up evenmin in te halen door de achtervolgers. De gelijkmaker van Amsterdam-routinier Teun Rohof in de laatste minuut tegen laagvlieger SCHC (4-4) was genoeg om zich van de tweede plek te verzekeren.

Onderin daarentegen is in deze groep nog niets beslist. Hekkensluiters SCHC en Schaerweijde hebben beide zeven punten, maar kunnen in de laatste speelronde nog zowel nummer drie Rotterdam (negen punten) als nummer vier Cartouche (acht punten) voorbijgaan.

Voor HIC, de hekkensluiter van Poule A, lijkt handhaving een bijna onmogelijke taak. Met nog twee wedstrijden te gaan en vijf punten achterstand op nummer vijf Den Bosch kan alleen een wonder de Amstelveense ploeg redden.

 

Poule A

 

Poule B

 

 


1 Reactie

  1. walter-driehuis

    "Slaan af" in de zaal klinkt toch altijd wel vreemd hoor... 😄


Wat vind jij? Praat mee...