Round-up HK Zaal (H): SCHC en HIC degraderen

Op de vijfde en laatste speeldag van reguliere sompetitie in de Hoofdklasse Zaal Heren zijn SCHC en HIC gedegradeerd. Kampong en Rotterdam spelen volgend weekend nacompetitie om hun plek op het hoogste clubniveau in de zaal te behouden.

Poule A

Pinoké verzekerde zich na Almere van een plek in de play-offs. De landskampioen begon slecht in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven. De Steekneuzen verloren van hekkensluiter HIC. Het was voor de Amstelveense ploeg de eerste zege van het seizoen, maar geen startpunt van een wonder. Na de 4-2 nederlaag tegen Voordaan stond de rechtstreekse degradatie alsnog vast.

Kampong kon niet profiteren van de halve misstap van Pinoké. De Utrechtse ploeg verloor met 5-4 van Den Bosch, waarna Pinoké wel van de Bossche formatie won (3-2). Kampong sloot de dag af met een gelijkspel tegen Almere. Daarmee eindigde de ploeg in punten gelijk met Den Bosch, maar de Brabanders eindigden als vierde omdat ze een wedstrijd meer hadden gewonnen.

Poule B

Omdat Amsterdam en HDM zich al hadden verzekerd van de play-offs zat de spanning in deze poule onderin. Tussen de nummer drie Rotterdam en nummer zes Schaerweijde zat namelijk slechts twee punten. SCHC bezette de vijfde plek en Cartouche stond vierde.

In Sportcentrum Olympos in Utrecht kukelde Rotterdam door twee nederlagen (5-4 tegen Cartouche en 7-2 tegen Schaerweijde) van de derde naar de vijfde plaats en moet het zich via de competitie zien te handhaven in de Hoofdklasse. Schaerweijde bewandelde de omgekeerde weg en klom van de zesde naar de derde plaats mede dankzij zeges op Rotterdam en SCHC (7-3).

SCHC kon in de laatste wedstrijd rechtstreekse degradatie nog ontlopen, maar dan moest er wel worden gewonnen van koploper en kanshebber voor de titel, HDM. Dat bleek uiteindelijk een te grote opgave. HDM won met 9-2 waardoor de landskampioen van 2019 volgend seizoen in de Topklasse speelt.

 

 

Poule A

 

Poule B

 

 


Wat vind jij? Praat mee...