Round-up HK Zaal (H): Rotterdam en HDM dagwinnaars

Na een roerige start voor de teams van poule B, die vanmorgen voor een dichte deur stonden in Almere en daarna in allerijl naar de blaashal van Laren vertrokken, zijn alle wedstrijden van de tweede ronde weer gespeeld. En hoe… Indrukwekkende uitslagen als 9-2, 6-6 en een paar keer 8-4 sieren de uitslagenlijst. 

In poule A pakten Pinoké en HDM de volle buit. Daardoor stijgen zij op de ranglijst naar plek 1 (HDM) respectievelijk 3 (Pinoké). Beide ploegen waren bovendien trefzeker. Pinoké scoorde maar liefst vijftien keer, terwijl HDM veertien maal het net wist te vinden.

De wedstrijd tussen HDM en Bloemendaal kreeg een opvallende wending toen Bloemendaal-speler Freek Martens tijdens een opstootje een duw gaf aan HDM’er Cédric de Gier en met rood kon vertrekken. Vanachter een raam op een bovenverdieping keek hij de rest van de wedstrijd uit (9-2 verlies).

Verrassend was de overwinning van laagvlieger HIC tegen Schaerweijde, dat verder nog geen punten verspeelde. Hattem kan, ondanks zijn ambities vooralsnog geen vuist maken. De ploeg verloor opnieuw twee keer en staat daarmee met nul punten stijf onderaan in poule A.

In poule B hebben tot dusverre vooral Tilburg en Oranje-Rood het moeilijk. De Brabantse teams scoorden er in hun onderlinge duel lustig op los, maar met de 6-6 en dus een punt rijker schoten ze beide weinig op.

Anders liggen de zaken voor Rotterdam, waarbij vandaag ook Jeroen Hertzberger acte de présance gaf. Voor de tweede keer op rij kon de ploeg van Kai de Jager en Bart-Jeroen Petri zes punten bijschrijven en voert daarmee de ranglijst aan. Vooral met de 4-2 overwinning op achtervolger Den Bosch zullen de Rotterdammers tevreden zijn.

Uitslagen en stand poule A

Pinoké – Bloemendaal 8-3
SCHC – HDM 3-5
HDM – Bloemendaal 9-2
Pinoké – SCHC 7-2
Schaerweijde – Amsterdam 2-3
Hattem – HIC 1-2
Hattem – Amsterdam 2-7
Schaerweijde – HIC 2-4

Club Punten
1. HDM 10
2. Amsterdam 10
3. Pinoké 9
4. Schaerweijde 6
5. HIC 6
6. SCHC 3
7. Bloemendaal 3
8. Hattem 0

 

Uitslagen en stand poule B

Almere-Cartouche 2-4
Rotterdam – Den Bosch 4-2
Cartouche – Den Bosch 1-7
Rotterdam – Almere 8-4
Tilburg – Voordaan 2-7
Kampong – Oranje-Rood 8-4
Tilburg – Oranje-Rood 6-6
Kampong – Voordaan 1-7

Club Punten
1. Rotterdam 12
2. Den Bosch 9
3. Cartouche 9
4. Kampong 6
5. Voordaan 6
6. Almere 3
7. Tilburg 1
8. Oranje-Rood 1

Den Bosch neemt met succes Cartouche onder vuur (1-7). Foto: Koen Suyk

Rotterdam deed goede zaken door Den Bosch met 4-2 te verslaan. Foto: Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...