Round-up kampioenspoule (v): Pinoké, DB en HDM door

De vrouwen van Pinoké, Den Bosch en HDM hebben zich geplaatst voor de play-offs van de Hoofdklasse Zaal. Deze teams staan zondag in de halve finales in Den Haag. Hurley was al zeker van een plek bij de laatste vier.

In poule A was de spanning na de eerste speelronde van de dag om te snijden. Achter het geplaatste Hurley waren liefst drie teams nog in de race voor die resterende plaats in de halve eindstrijd. Victoria had de beste papieren, na een zwaarbevochten gelijkspel (4-4) tegen Hurley. De Rotterdammers hadden aan een punt genoeg om de halve finales te bereiken.

Maar dat puntje werd niet gepakt. In de laatste poulewedstrijd werd dik verloren (6-1) van Den Bosch, waardoor we de veldkampioen – die ook van Rotterdam won – morgen terugzien in de play-offs. Opvallend, omdat de ploeg van Marieke Dijkstra de dag begon met slechts een punt. Rotterdam had ook nog door kunnen gaan, maar dan had het drie goals meer moeten maken dan Den Bosch. Hoewel er wel werd gewonnen van Hurley, bleek zo’n monsterscore een onmogelijke missie.

HDM beleefde ook een enerverend dagje. De Haagsen speelden gelijk (4-4) tegen Kampong en plaatsten zich daardoor voor de play-offs. Op het nippertje. Want als Kampong in de slotseconden een uitspeelcorner had benut, was niet HDM maar de tegenstander uit Utrecht doorgegaan naar de knock-outrondes.

Eerder op de dag pakte Pinoké z’n ticket. Omdat Oranje-Rood van Kampong verloor (7-3), waren de Amsterdammers al zeker van hun plekkie. Dat ze zelf de dag begonnen met een dikke nederlaag (ook 7-3) tegen HDM, maakte al niet meer uit.

Poule A
Den Bosch – Rotterdam 4-2
Hurley – Victoria 4-4
Victoria – Den Bosch 1-6
Rotterdam – Hurley 5-4

Eindstand poule A
1 Hurley 6-13*
2 Den Bosch 6-7*
3 Rotterdam 6-7
4 Victoria 6-7

Poule B
Oranje-Rood – Kampong 3-7
HDM – Pinoké 7-3
Pinoké – Oranje-Rood 4-3
HDM – Kampong 4-4

Eindstand poule B
1 Pinoké 6-13*
2 HDM 6-10*
3 Kampong 6-7
4 Oranje-Rood 6-4

* naar halve finales


Wat vind jij? Praat mee...