Round-up nacompetitie (D): degradatie Hurley, promotie HGC, Laren en Leonidas

Het doek in de Hoofdklasse Dames Zaal is gevallen voor Hurley. Amsterdam handhaafde zich via de nacompetitie op het hoogste niveau. HGC, Laren en Leonidas komen volgend seizoen uit in de Hoofdklasse.

Al na twee van de drie wedstrijden in de nacompetitie was het duidelijk dat Hurley was gedegradeerd. Laren velde in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag het vonnis over de NK-finalist van 2022 door met 3-1 te winnen. Uiteindelijk sloot Hurley de dag af met drie nederlagen. Ook de duels met Were Di (0-2) en HGC (1-4) gingen verloren.

Promotie

HGC eindigde als eerste in Poule A en stelde zodoende promotie veilig. De Wassenaarse ploeg versloeg niet alleen Hurley, maar ook Laren (1-0). Tegen Were Di werd het 2-2. In het kielzog van HGC promoveerde ook Laren, dat als tweede eindigde. Were Di sloot de nacompetitie af op een derde plek.

In Topsportcentrum Almere verzekerde Amsterdam zich van lijfsbehoud. De ploeg won van Bloemendaal (4-3) en speelde gelijk tegen Leonidas (5-5) en Nijmegen (4-4). Leonidas promoveerde naar de Hoofdklasse ten koste van Bloemendaal. In een direct duel stapten de Rotterdamsen met 3-2 juichend het veld af. Nijmegen eindigde achter Bloemendaal als vierde.

Marente Barentsen van Hurley na de degradatie uit de Hoofdklasse Zaal. Foto: Willem Vernes

Uitslagen Poule A

Uitslagen Poule B


Wat vind jij? Praat mee...