Round-up nacompetitie (H): inktzwart weekend voor Laren compleet

Het is een inktzwart weekend geworden voor de heren van Laren. De Gooise ploeg stond zaterdag voor aanvang van het laatste speelweekend van de reguliere competitie in de Hoofdklasse Zaal met een been in de halve finales om de landstitel. Een dag later is Laren gedegradeerd naar de Topklasse.

Laren won zondag in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag van Tilburg (4-2), maar verloor van Leiden (5-6) en Gooische (4-2). Hierdoor eindigde de ploeg op een derde plaats achter Gooische en Tilburg, die volgend seizoen in de Hoofdklasse Zaal actief zullen zijn. Leiden eindigde in de poule als vierde.

Schaerweijde handhaafde zich wel via de nacompetitie in de Hoofdklasse. In Poule B eindigde de ploeg uit Zeist op de eerste plaats gevolgd door Bloemendaal, dat hierdoor naar de Hoofdklasse promoveerde.

Promotie Bloemendaal

De Mussen speelde in Topsportcentrum Almere de laatste en beslissende wedstrijd met 0-0 gelijk tegen SCHC. Dat punt was genoeg om de Bilthovense formatie voor te blijven op de ranglijst. SCHC had de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen en promotie af te dwingen maar de in de slotfase toegekende strafbal werd gekeerd door Bloemendaal-doelman Allard André de la Porte.

Hierdoor eindigde SCHC met drie gelijke spelen als derde voor Wageningen, dat vierde werd met twee punten. De tweedeklasser op het veld stond in de laatste wedstrijd tegen Schaerweijde op een virtuele promotieplek, maar kon de voorsprong niet vasthouden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (4-4).

Bloemendaal-keeper Allard André de la Porte wordt geknuffeld nadat promotie naar de Hoofdklasse Zaal is veiliggesteld. Foto: Bart Scheulderman

Uitslagen Poule A

Uitslagen Poule B


1 Reactie

  1. robdux

    Als je bij Dames, Heren en jeugd nk kijkt zijn er ongelofelijk veel kaarten getrokken. Zijn de regels bij dit soort wedstrijden anders? Wordt er strenger gefloten? Er is in ieder geval teveel ruimte voor interpretatie, waardoor spelers soms echt niet weten waar ze aan toe zijn.


Wat vind jij? Praat mee...