Ruben Versteeg leidt hdm met pirouette naar derde plaats

De klok gaf nog maar twee minuten aan toen hdm-speler Ruben Versteeg de strijd om de derde plek tegen Schaerweijde met een weergaloze actie leek te beslissen. Hij onderschepte de bal op de rechterflank, dribbelde naar binnen en dolde Schaerweijde-verdediger Coen Merkx met een prachtige pirouette.

Daarna schoot hij de bal snoeihard in de kruising. Stand: 6-4 voor hdm. ‘Zag het er spectaculair uit? Mooi zo. Dan heeft het publiek ook wat te genieten gehad’, zei de glunderende Versteeg na afloop.

Drie strafcorners in laatste seconden

De 6-4 voorsprong was een prima prestatie van hdm, dat vlak na rust nog met 3-1 achterstond. Toch had het niet veel gescheeld of de prachtige treffer van Versteeg was niet eens de beslissende goal geweest. Een minuut ná zijn doelpunt – in de allerlaatste minuut – schoot Casper Rietveld de 6-5 binnen, waarmee hij het startsein gaf voor de zinderende ontknoping, waarin Schaerweijde met man en macht op zoek ging naar de gelijkmaker.

Vlak voor de toeter klonk, kreeg Schaerweijde op het nippertje een strafcorner. De officiële speeltijd verstreek ondertussen en de strafcorner was de laatste kans voor de Zeistenaren om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk kreeg Schaerweijde niet één, niet twee, maar drie corners – en zagen alle hdm’ers op de bank en op de tribune het slotstuk met samengeknepen billen aan – maar een treffer viel er niet. De derde plaats was binnen.

 

Versteeg zat tijdens de drie strafcorners op de bank: ‘Het was spannend. We zeiden niks tegen elkaar. We keken alleen maar naar het veld. Ik was blij dat die laatste strafcorner eruit gelopen werd en ik ben helemáál blij dat het geen shoot-outs zijn geworden.’

‘Fantastisch om derde van Nederland te zijn’

Na strafcorner nummer drie konden de handen van hdm de lucht in. De derde plaats is een prima prestatie voor de ploeg die eerder op de dag de halve finale van Amsterdam verloor (7-5). Versteeg: ‘Na die wedstrijd hebben we de eerste helft van Dames 1 gekeken en daarna zijn we de kleedkamer ingegaan. Daar hebben we tegen elkaar gezegd dat we de derde plek móesten pakken. Ik ben blij dat het gelukt is. Hier hebben we sinds december naar toe gewerkt. Het is toch fantastisch om de nummer drie van Nederland te zijn?’

Schaerweijde – hdm 5-6 (2-1)
‘2 Coen Merkx 1-0 (sc)
’10 Niels Blaak 1-1 (sc)
’15 Rein van Lennep 2-1
’23 Job de Man 3-1
’26 Koen Bijen 3-2
’27 Roderick  Beudeker 3-3
’31 Ruben Versteeg 3-4
’34 Duco Nieuwenhuizen Segaar 3-5
’36 Jur van der Have 4-5 (sc)
’38 Ruben Versteeg 4-6
’39 Casper Rietveld 5-6

 


Wat vind jij? Praat mee...