Schaerweijde JD1 en Den Bosch MD1 zaalkampioen van Nederland

Naast de A-, B- en C-jeugd in Rotterdam werd er door de D-jeugd afgelopen weekend ook gestreden om de titel ‘Zaalkampioen van Nederland’. In Nijmegen won Schaerweijde JD1 de finale van Rotterdam JD1. In Dalfsen kroonde Den Bosch MD1 zich tot landskampioen, ten koste van Gooische MD1.

Op het officieuze NK kwamen de 6 districtskampioenen van de D-jongens en de 6 districtskampioenen van de D-meisjes samen om onderling uit te vechten wie zich de beste van Nederland mocht noemen.

Zowel bij de jongens als bij de meisjes was de finale bijzonder spannend. Schaerweijde JD1 en Rotterdam JD1 bleken aan elkaar gewaagd: na een 6-6 eindstand moesten strafballen de beslissing brengen. Schaerweijde hield het hoofd koel en won de strafballenserie met 4-1. Pinoké JD1 werd die dag 3e.

De finale bij de meisjes ging tussen Den Bosch en Gooische. Gooische kwam knap terug van een 2-0 achterstand, maar Den Bosch wist uiteindelijk toch met 3-2 te winnen. GHBS MD1 werd 3e. Een mooie compilatie van het NK zaalhockey Meisjes D kun je hier bekijken.


Wat vind jij? Praat mee...