Shoot-outs leiden Hurley naar winst op HDM in mooie halve finale

Een gemiste shoot-out van talent Jip Dicke leidde zondag de nederlaag in van zaalhockeygrootmacht HDM in de halve finale van het NK Zaal tegen favoriet Hurley. Na de winnende shoot-out van zaalinternational Lieke van Wijk barstte het feest bij Hurley los.

‘Dit was een bizarre wedstrijd. Van tevoren wisten we dat Hurley een zware tegenstander zou zijn. Ze zijn niet voor niets eerste in de poule geworden. Maar ik had niet verwacht dat het zó spannend zou worden. Het kwam echt op de laatste secondes aan’, vertelde Dicke na de uitschakeling.

Grote naam in de eerste helft van de wedstrijd was Hurley-spits Pam van Asperen. Vanaf de middenlijn werd zij met een heerlijk backhandpassje bereikt door teamgenoot Laura van Heugten, waarna zij de bal rustig langs HDM-keepster Julia Remmerswaal schoof (1-0). Twee minuten later scoorde Van Asperen opnieuw. Opgesloten in de hoek, onder druk gezet door Remmerswaal en twee HDM-verdedigers, vond Romée Corver een gaatje en bediende zij Van Asperen, die in een leeg doel in de 2-0 binnentikte.

Vreugde bij Hurley. Foto: Willem Vernes

Comeback HDM

In plaats van dat die voorsprong Hurley lucht gaf, leidde het juist de comeback in van HDM. Op slag van rust maakte Van Heugten een overtreding op Dicke, waardoor HDM een strafcorner verdiende. Normaal gesproken zou dat een prooi zijn voor specialist Pien van Nes, maar zij verblijft in quarantaine en ontbrak zodoende. HDM koos voor een heerlijke variant, die werd binnengepusht door Mila Muyselaar (2-1).

Vervolgens versierde HDM vlak voor nu rust opnieuw een strafcorner. Deze keer koos HDM voor een rechtstreekse sleep. Het was Dicke die pushte en fraai de 2-2 op haar naam schreef. HDM was helemaal terug in de wedstrijd en kwam halverwege de tweede helft zelfs op een 2-3 voorsprong dankzij een rake strafcorner van Muyselaar.

Teleurstelling bij HDM. Foto: Willem Vernes

Shoot-outs

Hurley antwoordde door keepster Wendela van Dedem naar de bank te halen. Met nog drie minuten op de klok en na veel geschuif met de bal belandde een pass van Van Heugten bij Melissa Pieters, die de gelijkmaker scoorde.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Na de misser van Dicke klaarde Van Wijk de klus. ‘Natuurlijk ben ik gefrustreerd dat mijn shoot-out er niet in ging’, zei Dicke. ‘Maar ik kan het niet meer terugdraaien. Het is wat het is. We hebben een heel goed zaalseizoen gedraaid. Ik ben trots op dit team.’