Spelerslijsten HK Zaal: wintertransfers en opvallende namen

Over twee dagen begint de eerste speelronde in de Hoofdklasse Zaal, het moment om de spelerslijsten van deze winter eens door te nemen. Zoals ieder zaalseizoen keren oudgedienden – in ieder geval op papier – terug in de selecties en overwintert een kleine groep spelers bij een andere club.

Zo is er een aantal namen in het overzicht te vinden, die op het veld helemaal niet meer actief is op het hoogste niveau. Zoals Nicki Leijs (komt deze zaalperiode uit voor Almere), Teun Rohof, Tijn Lissone, Oliver Polkamp (allemaal Amsterdam), Elsie Nix (Kampong), Sjoerd de Wert (Kampong), Timmo Kranstauber (Rotterdam), Adriaan Stolk (Voordaan) en Daphne van der Velden (Oranje-Rood). Maar de lijst is nog veel langer, met de dames van Pinoké als koploper. Zij trekken deze winter Lisanne de Lange, Klaartje de Bruijn, Fabienne Roosen, Kiki van Wijk en Kiki Collot d’Escury aan.

Natuurlijk is er ook een aantal spelers die tijdelijk overwintert bij een andere club. Zo trekt SCHC’er Max Sweering tijdelijk het tenue van Amsterdam aan en verruilen Boris Stomps en Lucas Middendorp voorlopig KZ voor Cartouche. Lucas Veen (HGC) keert terug naar zijn oude club: hij zal de komende maanden Schaerweijde in de Hoofdklasse Zaal versterken.

Interlands en een compleet nieuw HIC

De opvallendste naam vinden we terug in de selectie van Amsterdam. Benedikt Swiatek kwam jaren uit voor Rot-Weiss Köln, maar is sinds dit seizoen gestopt. De Duitser heeft zelfs wat indoorinterlands achter zijn naam staan. Ook de selectie van HIC is opvallend. Alleen Miguel Luis Pereira Pacheco en Freek van Rhienen komen dit seizoen ook op het veld uit voor de selectie uit Amstelveen.

Bekijk hier het complete overzicht van de Hoofdklasse Zaal. De lijsten uit de Topklasse vind je hier.

Lees ook:

 


Wat vind jij? Praat mee...