Spelerslijsten Hoofdklasse Zaal: wat valt op?

De spelerslijsten voor de Hoofdklasse Zaal zijn inmiddels binnen. Komende zondag, 18 december, staat er een voorbereidingstoernooi op de planning en 8 januari 2017 gaat de Hoofdklasse Zaal voor zowel de Heren als de Dames van start. Hier kun je de gehele spelerslijsten bekijken. Wij zetten de meest opvallende namen voor je op een rijtje.

Wie de lijsten ziet en zich al verheugt om internationals als Sander de Wijn, Mirco Pruyser, Valentin Verga, Margot van Geffen, Marloes Keetels en Carlien Dirkse van den Heuvel in de zaal te zien komt waarschijnlijk bedrogen uit. De internationals staan meestal – als achtervang – op de lijst, maar spelen vrijwel nooit. Ook omdat ze in januari alweer in voorbereiding zijn met het Nederlands team. Er staan echter ook wat internationals op de lijst, die sinds deze zomer geen deel meer uitmaken van Oranje. Wie weet kunnen we bijvoorbeeld Jeroen Hertzberger of Naomi van As dit keer wél in de zaal bewonderen?

Oud-gedienden

Een aantal oud-gedienden zien we weer terug in de zaal. Spelers en speelsters die op het veld inmiddels zijn gestopt, of in een lager team zijn gaan hockeyen, sluiten in de zaal weer aan. Zo staat Roderick Weusthof wederom op de lijst bij Kampong. Hij maakt al een aantal jaar geen deel meer uit van de hoofdmacht van Utrecht, maar vorig seizoen pikte hij zowel op het veld (door het vele blessureleed) als in de zaal nog een paar wedstrijdjes mee. Floris Evers liet zich vorig jaar nog optrommelen voor zaalwedstrijden met Amsterdam, maar staat dit seizoen niet meer op de lijst.

En ook bij de dames zijn een paar oud-gedienden te vinden. Vera Vorstenbosch nam op het veld al afscheid van Den Bosch, maar staat in de zaal weer op de lijst. Hetzelfde geldt voor Karin den Ouden, die al een seizoen eerder afzwaaide. Onlogisch is het echter niet: Den Ouden en Vorstenbosch zijn beide bijzonder sterk in de zaal en maakten lang deel uit van de Oranje Dames Zaal.

Spelende coaches?

Of ze gaan spelen is de vraag, maar ook een tweetal coaches heeft zichzelf op de lijst gezet. Stefan Duyf coacht de heren van Push, maar kan dit zaalseizoen ook zichzelf opstellen. En ook Rein van Eijk kan zelf het veld weer betreden, naast zijn coachende rol bij Voordaan. Maurits Hertzberger, normaal assistent van Albert Kees Manenschijn, staat nu ook zelf op de lijst bij Rotterdam. Mocht Jeroen Hertzberger dus ook in actie komen, dan staan de Hertzberger-broertjes samen op het veld.

Zusjes

Ook de tweeling Daphne en Denise Admiraal staat in de zaal weer samen tussen de lijnen. Beide verlieten hdm vorig seizoen. Denise ging naar Hurley, Daphne staat op de lijst bij Terriërs. De twee zaalkoninginnen komen nu in de zaal beiden uit voor Hurley. De drie zusjes Kappelle kwamen vorig jaar nog allemaal uit voor Union, ondanks dat Ilse toen al bij Amsterdam speelde. Dit seizoen speelt Ilse wel voor Amsterdam en treft ze als ze tegen Union speelt haar zussen Nynke en Josine.

Kranstauber weer bij Rotterdam

Als laatste trekt Timmo Kranstauber in de zaal weer het Rotterdam-shirt aan. Hij verkaste vorig seizoen op het veld naar zijn oude club: overgangsklasser Cartouche. In de zaal sluit hij weer aan bij zijn vroegere teammaten van Rotterdam.


Wat vind jij? Praat mee...