Spelregelvraag: Wat te doen met een verdediger binnen drie meter?

In onze spelregelrubriek duiken we deze week in een fragment uit de EK Zaal van vorige maand. De finale tussen Oostenrijk en Duitsland om precies te zijn. De defensie van Oostenrijk neemt de bal uit en speelt ‘m naar een eigen verdediger. Maar dan..

Je voelt ‘m al aankomen; wat zou jij beslissen in deze situatie? Doorspelen, een strafcorner, of een vrije push? We zien de antwoorden graag tegemoet.

 


9 Reacties

 1. hanna-reijneveld

  Strafcorner, speler staat niet op 3 meter afstand. In de zaal heb je geen middenveld, alles tot aan de middellijn heeft de regels zoals in het 23 metergebied op het veld.

  1. jurjen-oskam

   Het klopt dat er geen middenveld is in de zaal, maar de vrije push wordt genomen door een speler op zijn eigen helft. Dus, net als wanneer buiten een verdediger in zijn eigen 23m gebied een vrije slag neemt, hoeven medespelers niet op afstand te staan. Doorspelen dus, niets aan de hand.

  2. ericwolff

   Verdedigers hoeven niet op 3 m te staan !

 2. kasparstevens

  Zie geen problemen, al zou je de druk van de blokken wel een half metertje naar achteren kunnen zetten. Ik zou met die aansteller met 12 in gesprek gaan, en klok laten uitlopen.

 3. tonylak

  Medeverdediger op eigen speelhelft mag op minder dan drie meter staan. De drie-meter regel geldt alleen voor alle spelers, als de vrije push op de speelhelft van de aanvallende partij (en door de aanvallende partij) wordt genomen. Verder is het de vraag of de aanvallers voldoende afstand bewaren, met name het blok. Wat er precies bij de balk gebeurt, is niet goed te zien, maar ik zie hier eerder een aanvallende fout (afhouden of bal tegen de balk klemmen), dan een verdedigende.

 4. erwinmunsters

  Qua afstand niet veel aan de hand. Bal wordt bij de balk wel geklemd tussen beide spelers, wat resulteert in een bully

 5. OliviervandenHoven

  Niets aan de hand denk ik. Behalve dat die nummer 32 die zo wild staat te appelleren eigenlijk een groene kaart zou mogen krijgen. Dat zwaaien naar de scheids hoort wat mij betreft al niet op een hockeyveld, laat staan dat je ook nog eens roepend op de scheidsrechter afstapt.


Wat vind jij? Praat mee...