Dit staat er op het spel in speelronde 9 en 10 van HK Zaal Heren

Aanstaande zaterdag spelen de heren van de Hoofdklasse Zaal hun negende en tiende en dus laatste speelrondes van deze competitie. Daarin wordt bepaald welke ploegen aan de play-offs om het landskampioenschap mogen meedoen en welke teams degraderen en naar de play-outs gaan.

De (eind)stand in de poule wordt bepaald aan de hand van deze volgorde.

  1. Aantal punten
  2. Aantal gewonnen wedstrijden
  3. Doelsaldo
  4. Doelpunten vóór
  5. Onderling resultaat
  6. Beslissingswedstrijd

Poule A

In theorie kan koploper Amsterdam de play-offs nog mislopen. Bijvoorbeeld, als de Noord-Hollanders zaterdag van zowel Kampong als Schaerweijde verliezen. Cartouche moet dan van Reigers winnen, Almere van Kampong en Cartouche en Almere moeten later op de dag tegen elkaar gelijkspelen. Gezien zowel Almere als Cartouche ook nog eens minimaal elf doelpunten hebben goed te maken op Amsterdam, is dit scenario niet heel waarschijnlijk.

Dat duel Cartouche – Almere op 16:00 uur is trouwens wel een héle interessante om de tweede playoff-plek. Momenteel staan beide ploegen op vijftien punten en hebben de Flevolanders een net iets beter doelsaldo.

Zelfs Kampong kan in theorie nog de play-offs halen. De Utrechters hebben dertien punten, maar blijven afhankelijk van de uitslagen van de andere ploegen.

Onderin verdelen Reigers en Schaerweijde wie er direct degradeert en wie er play-outs speelt. Reigers heeft drie punten voorsprong en een nagenoeg zelfde doelsaldo als de mannen uit Zeist. Om 16:00 treffen de ploegen elkaar in een rechtstreeks duel, dat naar alle waarschijnlijkheid gaat bepalen wie er afdaalt naar de Topklasse.

Poule B

In Poule B is het een stuk minder spannend. Hdm en Den Bosch hebben de playoff-buit reeds binnen. De Hagenaars staan vier punten voor op Den Bosch, wat betekent dat ze in theorie nog de eerste plek kunnen afstaan.

Onderin is USHC de vrijwel zekere degradant. De Utrechtse studenten staat twee gewonnen wedstrijden en heel veel goals achter op plek 5, waar momenteel Union bivakkeert. Op papier is een ontsnapping van de studs mogelijk, maar de kan is heel klein.

Welke ploeg naar de play-outs gaan, dat is nog het minst duidelijk in deze poule. Union lijkt de ‘beste’ papieren te hebben, de Gelderlanders staan drie punten achter op Rotterdam en vier op SCHC. Indien Union minimaal drie punten pakt en heel flink aan het doelsaldo werkt in de wedstrijden tegen SCHC en USHC, is er nog een ontsnapping mogelijk.


2 Reacties

  1. HK zaal Heren: “Aanstaande zaterdag spelen de dames...” ???

  2. pietjepuckvdpetteflet

    Waarom staat er een poule overzicht onder “pouleB” die totaal niet relevant is aan het artikel?


Wat vind jij? Praat mee...