Strafcorner in laatste minuut: promoveert Rotterdam of Pinoké?

Nul komma nul seconden stonden er op de klok toen Rotterdam op het nippertje een allesbeslissende strafcorner mocht nemen. Ging ie erin, dan promoveerde Rotterdam naar de Hoofdklasse Zaal. Ging ie er niet in, dan was tegenstander Pinoké de gelukkige.

Het was Manouk Bakker die met een immense druk op haar schouders klaar stond om te pushen. Met één doelgerichte sleep kon Bakker haar ploeg terug in de Hoofdklasse brengen, waaruit het vorig jaar degradeerde. Maar de bal spatte uiteen op de voet van uitloopster Anouk Stam. Nog een strafcorner.

Opnieuw ging Bakker klaar staan. De aangeefster speelde de bal aan. Bakker stopte ‘m, controleerde ‘m en pushte richting de goal. Maar recht tegen de uit haar doel stormende keepster Kiki Gunneman op. De bal schoot de cirkel uit. Einde wedstrijd. Eindstand: 2-2. Pinoké gepromoveerd, Rotterdam niet.

‘Ik ben blij dat Groningen haar sportieve plicht heeft gedaan’

Een vreugde-explosie bij Pinoké was het gevolg. ‘Het was ontzettend spannend’, zei de dolblije keepster en aanvoerder Gunneman na afloop. ‘We weten dat we een goede cornerverdediging hebben. Dus we maakten ons geen zorgen. Maar ik was wel blij toen Anouk die eerste pakte. Dit was misschien niet onze beste zaalwedstrijd, maar we hebben wel megahard gewerkt.’

Opmerkelijk genoeg was Pinoké helemaal niet gepromoveerd wanneer in de andere hal in het Topsportcentrum in Rotterdam Huizen van het al gehandhaafde Groningen had gewonnen. Groningen won met 5-1, maar de uitslag had de dames van Pinoké volgens Gunneman nog helemaal niet bereikt. Toch vierden ze uitbundig feest.

‘Ik ben blij dat Groningen haar sportieve plicht heeft gedaan’, lachte Gunneman later. ‘Wij hebben ons helemaal niet met die wedstrijd beziggehouden. Gelukkig was een gelijkspel genoeg.’


Wat vind jij? Praat mee...