Streep door Europa Cup Zaal 2021 in Almere

De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft vanwege het coronavirus een streep gezet door alle Europa Cup Zaaltoernooien. Dat geldt ook voor de zaaltoernooien in Almere, dat de landskampioenen Laren (dames) en Amsterdam (heren) zouden organiseren. Het toernooi voor clubteams wordt door de volle hockeykalender later ook niet ingehaald.

De organisatie van de Eurohockey Indoor Club Championships lag in handen van Laren en Amsterdam en zou van 12 -14 februari 2021 worden gehouden in het Topsportcentrum Almere. De dames van Laren en de heren van Amsterdam waren dit jaar de Nederlandse deelnemers. Amsterdam zou het in Poule A van de Men’s Trophy – de B-divisie van de Europa Cup – opnemen tegen het Belgische Royal White Star, het Engelse Surbiton en het Deense Orient Lyngby. Laren stond in de Women’s Cup tegenover het Oekraïnse Sumchanka, het Spaanse SPV Complutense en de Waterloo Ducks uit België.

Het cancellen van de zaaltoernooien betekent voor Laren en Amsterdam overigens dat ze nu al wel zijn verzekerd voor de edities van 2022. Dat heeft de KNHB onlangs besloten bij de bekendmaking van de plannen voor het komende zaalseizoen. Vooralsnog staat de Hoofdklasse Zaal nog gepland, al kent dat wel een andere opzet zonder onder meer degradatie. Voor de landskampioenen lagen nog wel Europese tickets (van 2022) te wachten, maar die zijn nu dus vergeven aan Laren en Amsterdam. Onduidelijk is of zij zich opnieuw kandidaat stellen voor de organisatie van de events.

‘Het was onze intentie om zoveel mogelijk evenementen te laten plaatsvinden op de eerlijkste manier. Zelfs als niet alle teams af zouden kunnen reizen’, zegt Walter Kapounek, vice president van de EHF in een persbericht. ‘Door de huidige omstandigheden hadden we geen andere keuze dan het toernooi te cancelen. Dit om te voorkomen dat men zelf een beslissing zou moeten nemen.’

Ook het EK Zaal voor onder 21 jaar – waar Nederland geen deel aan neemt – gaat begin komend jaar niet door. Dat toernooi is verplaatst naar december 2021.

 


1 Reactie

  1. stekel

    Dat is voor iedereen duidelijk.


Wat vind jij? Praat mee...