Swingend Pinoké naar finale na zege op ‘jongetjesteam’ Den Bosch

Een swingend Pinoké heeft zondagmiddag als eerste ploeg de finale van de Hoofdklasse Zaal Heren bereikt. De Amsterdamse formatie won afgetekend met 6-3 van Den Bosch. De grote man aan de kant van Pinoké was Miles Bukkens, die twee keer scoorde en twee treffers voorbereidde.

Bij het moment van de wedstrijd werd Miles Bukkens op de achterlijn in de hoek opgesloten. Hij leek geen kant uit te kunnen, maar uit het niets krulde hij de bal achter zijn eigen lichaam door, voor de goal. Heel Den Bosch stond erbij en keek ernaar hoe Noud Schoenaker vervolgens de 3-0 binnenliep. Een assist om van te smullen. Een assist waar de handen voor stuk geslagen zouden moeten worden, maar de tribunes van Sportcampus Zuiderpark in Den Haag waren leeg.

‘Ik zag dat die spelers van Den Bosch naar mij afstapten, dus ik dacht: ik geef hem gewoon zo’, sprak de ster van de eerste halve finale na afloop voor de camera’s van hockey.nl laconiek. Alsof hij de bal altijd zo geeft. Zonder moeite.

Kroon

Het was de kroon op een wedstrijd waarin Pinoké vanaf het begin heer en meester was. Den Bosch was niet bij machte voldoende tegenstand te bieden. De Brabantse formatie miste duidelijk Austin Smith. De routinier van Den Bosch pakte zaterdag tijdens de laatste reguliere speelronde zijn tweede gele kaart en was in de halve finale tegen Pinoké geschorst. Daar bleef het niet bij: ook Koen Bijen en Tijmen Reijenga deden niet mee met de ploeg van coach Eric Verboom. ‘We hadden vandaag wel een beetje een jongetjesteam’, concludeerde ‘oudje’ Gijs Campbell na afloop.

Texas Bukkens wordt gefeliciteerd door Noud Schoenaker. Foto: Willem Vernes

Van die jeugdigheid maakte Pinoké al snel gebruik. Texas Bukkens (de broer van) was al binnen vijf minuten trefzeker: 1-0. Niet veel later was het Schoenaker die attent reageerde nadat Den Bosch-keeper Jan van Groesen te veel moeite had met de inzet van Niklas Wellen. Nadat diezelfde Schoenaker – uitkomend tegen zijn oude club – na de prachtige assist van Bukkens de 3-0 maakte, leek de eerste halve finale al beslist.

Op rozen

Timo Boers veegde kort hierop echter de nul van het scorebord (3-1) en liet Den Bosch weer meedoen. Op zijn sleeppush had Pinoké-keeper Hidde Brink geen antwoord. De Brabanders maakten er weer een beetje een wedstrijd van. Via Tijn van Groesen had het zelfs de aansluitingstreffer kunnen maken, maar zijn backhand-lob vloog vlak over de kruising heen.

Bukkens bewees later dat hij niet alleen prachtige assists kan geven, maar ook even mooi kan scoren. In een vloeiende beweging liftte hij de bal probleemloos de kruising in. Met een 4-1 voorsprong zat Pinoké op rozen en werd het even slordiger. Daar maakte Tijn van Groesen gebruik van. Hij bracht Den Bosch terug naar 4-2.

Het was de laatste opleving van de Bossche jongelingen, die bezweken onder het Pinoké-geweld. Opnieuw was daar Bukkens met een parel en tekende ook de Duitse hockey-ster Niklas Wellen voor een treffer bij Pinoké: 6-2. Bukkens was na afloop lovend over zijn Duitse ploeggenoot. ‘Niklas kent echt alle technieken in de zaal. Wij hebben een click, kunnen elkaar echt goed vinden in de zaal’, zei Bukkens.

Toen Timo Boers in de slotseconde de 6-3 scoorde, vierden de Amsterdammers al hun feestje vanwege het bereiken van de finale. Die wordt volgende week zaterdag in Topsportcentrum Rotterdam gespeeld. Mogelijk met publiek. De acties van Bukkens verdienen dat.

Scoreverloop:
1-0 Texas Bukkens
2-0 Noud Schoenaker
3-0 Noud Schoenaker
3-1 Timo Boers (SC)
4-1 Miles Bukkens
4-2 Tijn van Groesen
5-2 Miles Bukkens
6-2 Niklas Wellen
6-3 Timo Boers (SC)


Wat vind jij? Praat mee...