Topscorers HK Zaal: ‘Boom Boom’ Burkhardt nieuwe koploper

De zaalcompetitie in de Hoofdklasse Heren heeft sinds afgelopen zondag een nieuwe koploper. HDM-aanvaller Boris Burkhardt voegde in twee wedstrijden tien (!) treffers toe aan zijn totaal en bezet nu met 26 goals de koppositie. Hij neemt die over van Niklas Wellen, die zijn productie namens Pinoké met vier goals naar 22 tilde. In de Hoofdklasse Dames behield Kampong-speelster Mabel Brands haar koppositie en maakte Maxime Kerstholt (Pinoké) flinke progressie.

Burkhardt niet te stoppen

Met zestig doelpunten is HDM met afstand de meest scorende ploeg in de Hoofdklasse Zaal Heren. De Haagse ploeg dankt dat mede aan de scoringsdrift van Boris Boom Boom Burkhardt. Tijdens de voorbije speelronde schoot hij zes keer raak tegen Pinoké (10-5) en vier keer in de monsterzege op Amsterdam (14-2).

‘Ik heb die goals honderd procent te danken aan het team’, reageert Burkhardt op zijn explosie aan doelpunten. ‘Afgelopen weekend viel alles op zijn plek. We waren bijzonder effectief en onze strafcorner liep uitstekend. Daar hebben we met z’n allen hard aan gewerkt. We maken veel uren in de zaal en nemen het heel serieus. We willen onze zwakke punten verbeteren en onze kwaliteiten verder specialiseren.’

Chris Taberima, dit seizoen al goed voor vijftien doelpunten in de zaal, namens HDM in actie tegen Pinoké. Foto: Koen Suyk

Als enige ploeg in de Hoofdklasse Heren is HDM nu al zeker van deelname aan het NK Zaal later deze maand, maar aan dat gegeven hecht Burkhardt nog niet zoveel waarde.

‘We hebben nog niks. Maar dat het nu lekker loopt, geeft wel vertrouwen voor de komende weken. Heel wat jongens zijn in topvorm en dat betaalt zich uit. Ik maak er dan wel tien, maar iemand als Chris Taberima pakt afgelopen weekend ook gewoon acht doelpunten mee. Verder draait Wiegert [Schut] lekker, is Cédric [de Gier] in vorm en zo heeft iedereen een belangrijke rol. Er zit nog rek in om beter te worden. Dat moet ook wel, want de kwaliteiten van andere titelkandidaten als Pinoké, Rotterdam, Cartouche en Den Bosch liggen dicht bij elkaar.’

Joep Troost stoomt op

In de top van de topscorerslijst valt verder de positie van Joep Troost op. De aanvaller van Almere maakte liefst zeventien doelpunten in zijn laatste vier duels en bezet nu de tweede plek met 24 doelpunten, netjes tussen Burkhardt en Wellen in.

Topscorers Hoofdklasse Zaal Heren 2021-2022

SPELER CLUB  GOALS
Boris Burkhardt HDM 26
Joep Troost Almere 24
Niklas Wellen Pinoké 22
Jochem Bakker Rotterdam 22
Koen Bijen Den Bosch 15
Chris Taberima HDM 15
Sam Steins Bisschop SCHC 15
Erik Hemesath Voordaan 14
Wiegert Schut HDM 12
Mike Huisman Voordaan 12
Boris Stomps Cartouche 10

 

Bekijk hier de volledig lijst van doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Zaal Heren

Brands nog steeds aan kop

In de Hoofdklasse Zaal Dames verdedigde Mabel Brands afgelopen weekend haar koppositie op de topscorerslijst met verve. De speelster van Kampong kwam in twee duels drie keer tot scoren en voerde haar productie daarmee op naar vijftien treffers. Eentje meer dan Lieke van Wijk, die namens Hurley ook drie keer scoorde in de duels met Bloemendaal (5-1) en Den Bosch (2-1).

Maxime Kerstholt maakte de grootste sprong in de top van het klassement van doelpuntenmakers. De spits van Pinoké voegde zes doelpunten toe aan haar totaal en staat nu op twaalf treffers. Namens Oranje-Rood deed ook Thirsa Kho goede zaken. Drie goals tegen Ring Pass Delft (6-0) en twee tegen HDM (4-1) brachten haar dit seizoen in de dubbele cijfers (tien goals).

Topscorers Hoofdklasse Zaal Dames 2021-2022

SPEELSTER CLUB GOALS
Mabel Brands Kampong 15
Lieke van Wijk Hurley 14
Maxime Kerstholt Pinoké 12
Pien van Nes HDM 11
Romée Corver Hurley 11
Julie van Dam Rotterdam 11
Joosje Burg Den Bosch 10
Thirsa Kho Oranje-Rood 10
Frances Westenberg Pinoké 8
Julie van Putte Victoria 8

 

Bekijk hier de volledige lijst van doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Zaal Dames


Wat vind jij? Praat mee...