Topscorers HK Zaal: Brands, Troost en Burkhardt beste schutters

Nu de reguliere competitie in de Hoofdklasse Zaal erop zit bij de vrouwen en mannen, hebben we de balans opgemaakt van alle doelpuntenmakers. In de afgelopen twee maanden toonden Mabel Brands (Kampong), Boris Burkhardt (HDM) en Joep Troost (Almere) zich de beste schutters op het hoogste niveau in de zaal.

Hoofdklasse Dames

Brands pakte al tijdens het eerste speelweekend op 12 december de leiding in het schuttersklassement bij de vrouwen. De speelster van Kampong, dat er niet in slaagde zich te plaatsen voor de halve finales, schoot toen zes keer raak in haar eerste twee duels. Na tien wedstrijden eindigde Brands op negentien doelpunten, waarmee ze Hurley’s Lieke van Wijk (zeventien goals) achter zich hield.

Brands en Van Wijk scoorden als enige speelsters in al hun wedstrijden van de reguliere competitie. Achter hen eindigden Romée Corver (Hurley) en Maxime Kerstholt (Pinoké) op een gedeelde derde plek met elk veertien doelpunten.

Mabel Brands klopt HDM-keeper Julia Remmerswaal vanaf de strafbalstreep. Foto: Willem Vernes

Meer dan 500 goals

In totaal vielen er in de Hoofdklasse Dames dit seizoen 506 doelpunten, die werden gemaakt door 127 verschillende speelsters van zestien clubs. Amsterdam-speelster Mea de Vries en Carmel Bosch van Bloemendaal maakten de meeste goals in één wedstrijd: elk vijf. De Vries deed dat op 9 januari in het duel met Helmond, dat de Amsterdamse ploeg met 10-0 won. Bosch maakte een handvol doelpunten in de ontmoeting tegen Laren (9-1) van 22 januari.

Topscorers Hoofdklasse Dames Zaal

SPEELSTER CLUB GOALS
Mabel Brands Kampong 19
Lieke van Wijk Hurley 17
Romée Corver Hurley 14
Maxime Kerstholt Pinoké 14
Thirsa Kho Oranje-Rood 12
Julie van Dam Rotterdam 12
Pien van Nes HDM 11
Joosje Burg Den Bosch 10
Rebecca Huijgens Rotterdam 10
Carmel Bosch Bloemendaal 10

 

Bekijk hier het volledige overzicht van doelpuntenmakers in de reguliere competitie van de Hoofdklasse Dames Zaal

Hoofdklasse Heren

Met negentien goals in zijn laatste vijf duels van de reguliere competitie maakte Boris Burkhardt de afgelopen weken een enorme progressie op de topscorerslijst. In totaal nam de aanvaller, die twee jaar geleden namens Amsterdam Nederlands kampioen in de zaal werd, 29 van de 66 doelpunten van de Haagse formatie voor zijn rekening.

Ook Joep Troost (Almere) finishte op dat indrukwekkende aantal, mede dankzij tien goals in zijn laatste drie optredens in de zaal. Burkhardt en Troost bleven Jochem Bakker (Rotterdam) nipt voor. Hij kwam tot 27 treffers. De Duitser Niklas Wellen, komende zaterdag NK-finalist met Pinoké, eindigde als vierde met 24 doelpunten.

Almere-aanvaller Joep Troost (Almere) in actie tegen Cartouche in de kampioenspoule. Foto: Koen Suyk

Taberima topscorer in één duel

Burkhardt en Troost waren de enigen die erin slaagden in alle wedstrijden van de reguliere competitie (inclusief kampioens- en degradatiepoule) te scoren. Burhkardts teamgenoot Chris Taberima werd topscorer in één duel: die schoot op 9 januari liefst zeven (!) keer raak in de 14-2 monsterzege op Amsterdam. In totaal vielen er in de Hoofdklasse Heren 669 goals, gemaakt door 141 verschillende spelers.

Topscorers Hoofdklasse Zaal Heren

Joep Troost Almere 29
Boris Burkhardt HDM 29
Jochem Bakker Rotterdam 27
Niklas Wellen Pinoké 24
Erik Hemesath Voordaan 18
Sam Steins Bisschop SCHC 17
Chris Taberima HDM 16
Koen Bijen Den 15
Wiegert Schut HDM 14
Mike Huisman Voordaan 14
Boris Stomps Cartouche 13

 

Bekijk hier het volledige overzicht van doelpuntenmakers in de reguliere competitie van de Hoofdklasse Heren Zaal


Wat vind jij? Praat mee...