Topscorers HK Zaal: Burkhardt rukt op, Van Wijk on fire

Na drie speeldagen en zes wedstrijden in de Hoofdklasse Zaal voeren Niklas Wellen (Pinoké) en Mabel Brands (Kampong) nog steeds de topscorerslijsten aan. De concurrentie zit beide topschutters echter op de hielen, met hoofdrollen voor Boris Burkhardt (HDM) en Jochem Bakker (Rotterdam) bij de mannen en Lieke van Wijk bij de vrouwen.

Hoofdklasse Dames

Kampong-middenvelder Mabel Brands voegde afgelopen weekend twee doelpunten toe aan haar zaalproductie en staat nu op twaalf treffers. Ze voelt echter de hete adem in de nek van Lieke van Wijk, die zondag vier keer scoorde namens Hurley. Van Wijk staat nu op elf goals, eentje meer dan haar ploeggenote Romée Corver. Ook Pien van Nes (HDM) hield aansluiting met de kop, door haar drie treffers op de derde speeldag.

SPEELSTER CLUB GOALS
Mabel Brands Kampong 12
Lieke van Wijk Hurley 11
Pien van Nes HDM 10
Romée Corver Hurley 10
Joosje Burg Den Bosch 9
Julie van Dam Rotterdam 9

 

Den Bosch-aanvaller Joosje Burg maakte de grootste sprong op de topscorerslijst: dankzij zes doelpunten op 2 januari staat ze nu op negen treffers. Foto: Willem Vernes

Hoofdklasse Heren

Pinoké-aanvaller Niklas Wellen is niet te stoppen in de Hoofdklasse Zaal. De Duitse international scoorde vier keer tegen Amsterdam (7-3) én vier keer tegen Hattem (5-2) en voerde zijn totaal daarmee op naar achttien goals. Net als Wellen maakte ook Boris Burkhardt afgelopen weekend acht doelpunten, waaronder zes (!) tegen Schaerweijde (8-1). Samen met Jochem Bakker (zeven goals voor Rotterdam afgelopen zondag) bezet Burkhardt de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst.

Kort achter dit trio blijven Koen Bijen (Den Bosch) en Joep Troost (Almere) ook aangehaakt: zij staan op vijftien goals in dit zaalseizoen. Troost maakte in de voorbije twee wedstrijden acht goals, eentje meer dan tijdens zijn eerste vier wedstrijden van Almere.

SPELER CLUB GOALS
Niklas Wellen Pinoké 18
Jochem Bakker Rotterdam 16
Boris Burkhardt HDM 16
Joep Troost Almere 15
Koen Bijen Den Bosch 15
Sam Steins Bisschop SCHC 11

 

Jochem Bakker, dit seizoen clubtopscorer van Rotterdam in de zaal. Foto: Willem Vernes

Bekijk hier het volledige overzicht van doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Dames Zaal

Bekijk hier het volledige overzicht van doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Heren Zaal

 


Wat vind jij? Praat mee...