Topscorers HK Zaal: De Baat maakt een inhaalslag

In de Hoofdklasse werd afgelopen zondag weer volop in de zaal gespeeld. Speelster Noor de Baat van Amsterdam maakte dit weekend vier doelpunten. Daarmee vliegt ze naar de tweede positie en voelt Mila Muyselaar niet de hete adem van Valerie Magis maar die van Noor de Baat. In de Hoofdklasse heren is het nog steeds Robert Tigges die na een flinke uitbreiding van zijn score bovenaan staat. 

Hoofdklasse Zaalhockey – Heren

In het afgelopen zaalweekend is veel gescoord. Robert Tigges, de koploper, zette er tijdens de twee wedstrijden liefst zeven op zijn naam voor zijn ploeg Amsterdam. Hij loopt daardoor uit op de nummer twee, Benjamin Stanzl, die twee treffers maakte afgelopen weekend voor Oranje-Rood. Jochem Bakker van Rotterdam scoorde afgelopen weekend zes treffers en Robbert van de Peppel (Laren) en Boris Burkhardt (Amsterdam) maakten er allebei twee.

Naam Club DP SB SC Totaal
1 Robert Tigges Amsterdam 17 0 5 22
2 Benjamin Stanzl Oranje-Rood 9 0 8 17
3 Robbert van de Peppel Laren 7 0 9 16
4 Boris Burkhardt Amsterdam 9 0 6 15
5 Jochem Bakker Rotterdam 3 1 9 13

 

Robert Tigges. Foto: Koen Suyk

Hoofdklasse Zaalhockey – Dames

Een spannende race tussen de topscorers van de Hoofdklasse. Mila Muyselaar scoorde op de speeldag van 19 januari liefst vijf, van de in totaal dertien gemaakte doelpunten voor Laren. In de wedstrijd tegen Groningen scoorde zij de 5-3 en 6-3 en besliste daarmee de wedstrijd. Tegen Nijmegen maakte Muyselaar de openingstreffer, de 2-1 en later nog de 5-1. De wedstrijd eindigde in een 3-7 winst voor Laren. Noor de Baat vliegt naar de tweede plek. Vorige week stond Valerie Magis daar nog maar dankzij de vier treffers van De Baat komt zij op die positie. De Baat scoorde de enige treffer tegen Den Bosch (1-3) en drie keer tegen HGC (6-2).

Naam Club DP SB SC Totaal
1 Mila Muyselaar Laren 4 0 9 13
2 Noor de Baat Amsterdam 8 0 3 11
3 Lisa Gerritsen Kampong 8 2 0 10
4 Margot van Hecking Colenbrander hdm 8 0 1 9
Valerie Magis Oranje-Rood 1 1 7 9
Sabine Plönissen Hurley 3 0 6 9

 

Mila Muyselaar. Foto: Koen Suyk


1 Reactie

  1. PeterMontijn

    Volgens mij missen de topscorers uit Poule B vd Heren. Daar zou ik Chris Taberima (hdm, afgelopen weekend 7x) en Boet Phijffer (Kampong, volgens mij 6x) verwachten


Wat vind jij? Praat mee...