Topscorers HK Zaal: Mannen Amsterdam maken er twintig

Opnieuw veel doelpunten in de tweede speelronde van de Hoofdklasse Zaal. Noor de Baat en Sabine Plönissen scoorden er afgelopen weekend drie, Frédérique Matla maakte er twee. Dat brengt hen alle drie op zeven goals. Ook bij de heren een gedeelde eerste plaats: Robbert van de Peppel, Boris Burkhardt en Benjamin Stanzl staan op negen doelpunten.

Hoofdklasse Zaalhockey – Heren

Vooral Amsterdam is de afgelopen speelronde aardig ingelopen. De ploeg won met 15-1 van Laren en maakte er nog eens vijf tegen Den Bosch (5-4 winst). Daardoor klimt Boris Burkhardt met vijf doelpunten in een weekend naar de gedeelde eerste plaats. Benjamin Stanzl maakte er twee dit weekend en brengt zijn totaal ook naar negen. Robbert van de Peppel scoorde drie keer tegen Rotterdam en ook zijn totaal staat op negen. Thomas Vis (SCHC), Kieran Dartée (hdm) en Robert Tigges (Amsterdam) volgen met zes goals.

Naam Club DP SB SC Totaal
1 Benjamin Stanzl Oranje-Rood 7 0 2 9
2 Robbert van de Peppel Laren 4 0 5 9
3 Boris Burkhardt Amsterdam 5 0 4 9
4 Thomas Vis SCHC 0 0 6 6
Nog twee spelers met zes treffers

Hoofdklasse Zaalhockey – Dames

Noor de Baat scoorde er drie voor Amsterdam, Sabine Plönissen deed hetzelfde voor Hurley. Aangezien Frédérique Matla maar twee keer tot scoren kwam voor Den Bosch, delen zij met zeven goals de koppositie. Lisa Gerritsen (Kampong) en Valerie Magis (Oranje-Rood) volgen beiden met zes goals. Pien van Nes maakte er voor hdm tot nu toe vijf.

Naam Club DP SB SC Totaal
1 Frédérique Matla Den Bosch 5 0 2 7
Noor de Baat Amsterdam 4 0 3 7
Sabine Plönissen Hurley 3 0 4 7
2 Lisa Gerritsen Kampong 6 0 0 6
Valerie Magis Oranje-Rood 0 1 5 6
3 Pien van Nes                              hdm 3 2 0 5

Mila Muyselaar (Laren) met Klaartje Mientjes (Nijmegen) tijdens de zaalhockey competitiewedstrijd Laren-Nijmegen. Foto: Koen Suyk


1 Reactie

  1. PeterMontijn

    En op de valreep nog een onverwachte transfer van no 3 topscorer Burkhardt naar Kampong!


Wat vind jij? Praat mee...