Topscorers HK Zaal: Mabel Brands en Niklas Wellen aan kop

De eerste twee speelweekenden in de Hoofdklasse Zaal hebben gezorgd voor een stortvloed aan doelpunten. Na 64 wedstrijden staat de teller al op 439, een gemiddelde van bijna zeven goals per wedstrijd. Op de topscorerslijsten gaan Kampong-speelster Mabel Brands en Pinoké-aanvaller Niklas Wellen voorlopig aan kop. Zij zijn de enigen die na vier wedstrijden al in de dubbele cijfers staan.

Hoofdklasse Dames Zaal

Mabel Brands is uiterst trefzeker begonnen aan het zaalseizoen. De middenvelder van Kampong, die deel uitmaakt van de trainingsgroep van de Oranje Dames Zaal, produceerde in de eerste vier wedstrijden al twee hattricks: tegen Oranje-Rood (4-1) en Amsterdam (4-3 zege). Tegen Union (5-2) en HDM (4-5 nederlaag) nam ze twee van de Kampong-goals voor haar rekening. Acht van de tien treffers van Brands kwamen voort uit een strafcorner.

Achter Brands tonen Romée Corver van Hurley, good old Pien van Nes (HDM), Frances Westenberg (Pinoké) en Julie van Dam (Rotterdam) en Lieke van Wijk (Hurley) zich trefzeker met elk zeven treffers. Behalve Brands, Van Nes en Van Dam heeft ook Rotterdam-speelster Charlotte Hoctin Boes (vier goals) tot nu toe in vier wedstrijden op rij gescoord.

SPEELSTER CLUB GOALS
Mabel Brands Kampong 10
Romée Corver Hurley 7
Pien van Nes HDM 7
Frances Westenberg Pinoké 7
Julie van Dam Rotterdam 7
Lieke van Wijk Hurley 7

 

Hoofdklasse Heren Zaal

De Duitser Niklas Wellen begon op 12 december stormachtig aan het nieuwe zaalseizoen. In de wedstrijd tegen HIC (8-2 zege) was hij meteen goed voor vijf treffers. Afgelopen zondag voegde hij opnieuw vijf doelpunten toe aan zijn totaal, nu verdeeld over twee duels. Wellen wordt op de huid gezeten door Koen Bijen (Den Bosch) en Jochem Bakker (Rotterdam), elk al goed voor negen goals in dit zaalseizoen.

Na 32 wedstrijden in de Hoofdklasse Heren staat de doelpuntenteller op 251. Die goals werden gemaakt door 98 verschillende spelers. Bloemendaal en Rotterdam hebben van alle clubs de meeste doelpuntenmakers: elk negen. Geen enkele speler van die clubs scoorde vaker dan vier keer.

SPELER CLUB GOALS
Niklas Wellen Pinoké 10
Koen Bijen Den Bosch 9
Jochem Bakker Rotterdam 9
Boris Burkhardt HDM 8
Sam Steins Bisschop SCHC 8
Joep Troost Almere 7
Chris Taberima HDM 6
Texas Bukkens Pinoké 6
Jelle Westendorp Schaerweijde 6

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Dames

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...