Topscorers HK Zaal: opmars brengt Burkhardt naast Troost

Sofie Stomps (Kampong), Joep Troost (Pinoké) en Boris Burkhardt (Amsterdam) hebben de topscorerstitel van de reguliere competitie in de Hoofdklasse Zaal seizoen 2023-2024 voor zich opgeëist. Met name bij de mannen was de strijd tot op de laatste speeldag spannend.

Hoofdklasse Zaal Dames

In de tien speelronden van de Hoofdklasse Dames Zaal vielen 377 doelpunten in 120 wedstrijden. Ze kwamen van de stick van 101 verschillende speelsters. Niemand maakte er dit seizoen meer dan Kampong-verdediger en Zwitsers zaalinternational Sofie Stomps.

Zij schoot in elf van de twaalf wedstrijden telkens minimaal één keer raak en maakte zestien goals in totaal. Dat zijn er vijf meer dan de nummer twee op de lijst, Pinoké-speelster Sophie Thoolen. Stomps is de opvolger van Maxime Kerstholt, die vorig seizoen namens Pinoké tot 23 treffers kwam.

Sofie Stomps aan de bal namens Kampong in het duel met landskampioen Pinoké. Foto: Rob Römer

Stomps maakte dit seizoen als enige speelster in de Hoofdklasse zaal drie keer een hattrick: achtereenvolgens tegen Amsterdam (9-1), Pinoké (4-3 verlies) en Victoria (5-4 verlies). SCHC-aanvaller Ginella Zerbo slaagde er als enige in vijf keer te scoren in één wedstrijd: dat deed ze in de 10-2 overwinning tegen Oranje-Rood.

Topscorers Hoofdklasse Zaal Dames 2023-24

SPEELSTER CLUB GOALS
Sofie Stomps Kampong 16
Sophie Thoolen Pinoké 11
Alessia Norbiato Amsterdam 10
Trijntje Beljaars SCHC 10
Claire Moerman Victoria 10
Imme van der Hoek Den Bosch 9
Amber Brouwer Den Bosch 9
Margot van Hecking Colenbrander HDM 9
Ginella Zerbo SCHC 9

 

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers

Hoofdklasse Zaal Heren

Bij de mannen regende het doelpunten tijdens de 120 wedstrijden van de reguliere competitie: in totaal kon er 521 keer worden gejuicht. Lange tijd leken Chris Taberima (HDM) en Joep Troost (Pinoké) samen uit te maken wie de topscorerstitel zou veroveren, maar in de laatste weken mengde Amsterdam-aanvaller Boris Burkhardt zich nadrukkelijk in het doelpuntengevecht.

Boris Burkhardt voor Amsterdam in actie tegen Oranje-Rood in de Hoofdklasse Zaal. Foto: Willem Vernes

Burkhardt miste – net als Joep Troost – het eerste speelweekend in de Hoofdklasse vanwege Pro League-verplichtingen met het Nederlands elftal. Daarna liet hij zich als vanouds gelden: hij maakte negentien (!) doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden.

Samen met Troost finishte Burkhardt op twintig treffers. Taberima bleef uiteindelijk op twee treffers afstand van het schietgrage duo. Burkhardt kroonde zich vorig seizoen ook al tot beste schutter van de Hoofdklasse Zaal: toen reikte de teller tot 26 doelpunten. Dat waren er vijf meer dan Taberima en acht meer dan Troost.

Topscorers Hoofdklasse Zaal Heren 2023-24

SPELER CLUB GOALS
Boris Burkhardt Amsterdam 20
Joep Troost Pinoké 20
Chris Taberima HDM 18
Timo Boers Den Bosch 16
Mike Huisman Voordaan 16
Lucas Veen HGC 12
Max Kreft Den Bosch 11
Wiegert Schut HDM 11
Noud Schoenaker Amsterdam 10
Kenny Bain Laren 10
Jur van der Have Schaerweijde 10
Hidde Plantenga Voordaan 10

 

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...