Topscorers HK Zaal: Tigges brengt totaal naar vijftien

In de Hoofdklasse werd afgelopen zondag weer volop in de zaal gespeeld. Robert Tigges, die de eerste wedstrijden in de zaal nog miste, toonde dat hij nog altijd mister zaalhockey is en schoot zichzelf naar de top van de ranglijst. Ook bij de dames gaat een ras-zaalhockeyster aan kop: Mila Muyselaar. Zij moet de eerste plaats delen met Valeri Magis.

Hoofdklasse Zaalhockey – Heren

Amsterdam kwam dit weekend zestien keer tot scoren. Acht goals kwamen van de stick van Robert Tigges. Hij brengt zijn totaal naar vijftien en staat bovenaan de topscorerslijst. Benjamin Stanzl kwam voor Oranje-Rood tijdens de laatste speelronde vijf keer tot scoren. Hij staat samen met Laren-aanvoerder Robbert van de Peppel, die er ook vijf op zijn naam schreef, op een totaal van veertien doelpunten. Daaronder staat Boris Burkhardt. Hij is samen met zijn teamgenoot Tigges met 28 doelpunten verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Amsterdamse productie. Jochem Bakker van Rotterdam staat op een vijfde plek met zeven doelpunten.

Naam Club DP SB SC Totaal
1 Robert Tigges Amsterdam 13 0 2 15
2 Robbert van de Peppel Laren 6 0 8 14
Benjamin Stanzl Oranje-Rood 9 0 5 14
4 Boris Burkhardt Amsterdam 7 0 6 13
5 Jochem Bakker Rotterdam 2 1 4 7

Boris Burkhardt van Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Hoofdklasse Zaalhockey – Dames

Behoorlijk wat veranderingen in de top van de topscorerslijst bij de dames. Frédérique Matla was met Oranje in Spanje en deed niet mee bij Den Bosch, waardoor ze haar koppositie verliest. Die wordt nu ingevuld door Mila Muyselaar en Valerie Magis. Muyselaar scoorde voor Laren vier keer tegen Pinoké. Magis kwam afgelopen weekend twee keer tot scoren. Noor de Baat had een inhaalslag kunnen maken wegens het ontbreken van Matla, maar scoorde dit weekend niet voor Amsterdam.

Naam Club DP SB SC Totaal
1 Mila Muyselaar Laren 2 0 6 8
Valerie Magis Oranje-Rood 1 1 6 8
3 Lisa Gerritsen Kampong 6 1 0 7
Noor de Baat Amsterdam 4 0 3 7
Frédérique Matla Den Bosch 5 0 2 7
Sabine Plönissen                              Hurley 3 0 4 7

Maxime Kerstholt scoort met Mila Muyselaar. Foto: Koen Suyk


2 Reacties

  1. jappiekrekel

    Je vraagt je toch af of er, naast alle artikelen over de HPL en HK zaalhockey, nog door de jeugd in de zaal gespeeld wordt. Behoudens wat filmpjes die haastig aan elkaar gekoppeld zijn. Hoe was bijvoorbeeld het fameuze Saturnus toernooi? En wie zijn de kanshebbers voor landskampioenschappen..

  2. Hockeyfeest

    Ben je gek. Jeugd- en zaalhockey worden niet gezien als zelfstandige entiteiten. Alles draait om een groepje "uitverkorenen" in nationale veldelftallen. De rest is bijzaak en wordt overgelaten aan de "losers" . Zelfs de hoofdklasse zaal en de internationale zaaltoernooien worden niet serieus genomen (ja als opleiding voor jonge veldhockeyers). Met veel moeite wordt zelfs in de hoofdklasse doorgaans een teampje samengesteld. Zie eerdere bijdragen op hockey.nl. Jammer want zaalhockey kan zo mooi zijn.


Wat vind jij? Praat mee...