Topscorers HK Zaal: Zandee en Burkhardt schieten met scherp

Na de eerste speeldag in de Hoofdklasse Zaal gaan Elzemiek Zandee en Boris Burkhardt aan de leiding als topscorers. Zandee nam bij de vrouwen in haar eerste twee wedstrijden de helft van de twaalf SCHC-doelpunten voor haar rekening. Burkhardt liet meteen twee hattricks aantekenen bij de eerste twee zeges van zijn club Amsterdam.

Hoofdklasse Dames

Zandee scoorde op de eerste speeldag vier keer tegen Rotterdam (5-1 zege) en voegde daar tegen Victoria nog twee treffers aan toe (7-4 zege). Achter Zandee, die momenteel deel uitmaakt van de trainingsgroep Oranje Dames Zaal voor het WK begin februari 2023, staan Fleur Loomans, Romée Corver (beiden Hurley) en Maxime Kerstholt (Pinoké) op vier doelpunten na de eerste twee duels.

Speelster Club veld sc sb Totaal
Elzemiek Zandee SCHC 3 3 6
Fleur Loomans Hurley 4 4
Maxime Kerstholt Pinoké 4 4
Romée Corver Hurley 3 1 4
Claire Moerman Victoria 3 3
Noor Omrani Den Bosch 1 2 3

 

Hurley’s Romée Corver (met haarband) in een gevecht om de bal tegen Bloemendaal. Foto: Willem Vernes

Hoofdklasse Heren

Met zes doelpunten in zijn eerste twee duels voor Amsterdam trok Boris Burkhardt zijn goede vorm van het EK in Hamburg door. In de Duitse Hanzestad schoot hij tussen 8 en 11 december in zes duels negen keer raak voor de Oranje Heren. Alleen Jochem Bakker scoorde daar vaker voor Oranje (twaalf goals).

Ook Burkhardts nieuwe ploeggenoot in de zaal, Max Sweering, liet van zich horen. Hij staat na twee wedstrijden op vijf doelpunten, net als aanvaller Joep Troost van Almere. Sweering scoorde twee keer tegen Schaerweijde (8-4 zege) en maakte er drie tegen Rotterdam (8-5 overwinning).

Speler Club veld sc sb Totaal
Boris Burkhardt Amsterdam 5 1 6
Joep Troost Almere 3 2 5
Max Sweering Amsterdam 3 1 1 5
Casper van Wandelen HIC 4 4
Chris Taberima HDM 3 1 4
Jeroen Hertzberger Rotterdam 2 2 4

2 Reacties

  1. roelhof

    En voor Victoria was Claire Moerman net zo succesvol als Omrani. Beetje flauw om haar als enige niet te noemen.

  2. Sander Duin

    Zowel in de artikelen over veldhockey als bij zaalhockey komen altijd dezelfde namen voorbij ! Gaat voornamelijk over degene die het doelpunt maakt dan wel assist geeft. Weinig tot niets over de geweldige verdedigers die in het veld (zaal) staan. Team bestaat uit meer spelers dan alleen degene die scoort !


Wat vind jij? Praat mee...