HK Zaal: uitslagen Starttoernooi in Arnhem

De afslag van het zaalseizoen voor de hoofdklasseclubs is zaterdag gegeven met het Starttoernooi in Arnhem. Veertien dames- en twaalf herenteams kwamen in actie in het Sportcentrum Valkenhuizen. Ieder team speelde elk twee potjes van twee keer twintig minuten.

De heren van HDM hadden er zin in en deelden een flink pak slaag uit aan Kampong, waar Alex Verga de scepter zwaaide (15-0). De Haagse club kon in het tweede duel van de dag geen vervolg geven aan de eclatante zege op de Utrechters. In de wedstrijd tegen Den Bosch ging HDM nipt onderuit: 5-4. Kampong kon zich op zijn beurt niet revancheren en verloor met 5-8 van Pinoké. Op het herentoernooi in Arnhem ontbraken landskampioen Amsterdam, Oranje-Rood, SCHC en Almere.

Bij de dames, waar Amsterdam en Oranje-Rood niet meededen, kreeg regerend landskampioen Laren met 10-0 klop van Hurley. Ook het tweede duel van de dag leverde een nederlaag op. Laren verloor met 6-1 van HDM, dat een goed Starttoernooi draaide met ook nog een 5-1 overwinning op Rotterdam. Ook Hurley won haar tweede duel. Kampong werd met 6-1 verslagen.

De reguliere competitie in de Hoofdklasse begint op zondag 12 december. Zowel de dames als de heren spelen op twee verschillende locaties: Sportcentrum TU Delft en Topsportcentrum in Rotterdam.

Uitslagen Dames

Victoria – Union 5-2
Almere – Helmond 5-2
SCHC – Pinoké 4-4
Bloemendaal – Ring Pass Delft 7-1
Victoria – Helmond 6-1
Almere – Union 3-1
SCHC – Ring Pass Delft 4-0
Bloemendaal – Pinoké 1-6
Laren – Hurley 0-10
Rotterdam – HDM 1-5
Den Bosch – Kampong 1-1
Laren – HDM 1-6
Hurley – Kampong 6-1
Rotterdam – Den Bosch 2-1

Uitslagen Heren

Schaerweijde – Cartouche 3-6
HIC – Rotterdam 2-4
Den Bosch – Pinoké 3-6
Kampong – HDM 0-15
HIC – Cartouche 4-3
Schaerweijde – Rotterdam 8-5
Den Bosch – HDM 5-4
Kampong – Pinoké 5-8
Bloemendaal – Voordaan 4-7
Hattem -Tilburg 1-5
Bloemendaal – Tilburg 1-4
Voordaan – Hattem 2-2

Schaerweijde-speler Jelle Westendorp gaat in de achtervolging op Nick van Trigt (Rotterdam). Foto: Willem Vernes

Den Bosch-herencoach Eric Verboom doet er alles aan om de wedstrijd tegen HDM zo goed mogelijk vast te leggen. Foto: Willem Vernes

Hurley-speelster en zaalinternational Lieke van Wijk is nog niet helemaal fit, maar zat wel speelklaar op de bank. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...