Union slaat toe in degradatieduel met USHC

‘Straks spelen we tegen Den Bosch. Dan krijgen we iets meer tegenstand dan tegen USHC’, voorspelde Union-speler Jaap van Eert zaterdagmiddag in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Alsof hij wilde zeggen: dan is de kans vrij groot dat we gaan verliezen.

4-1 stond zijn ploeg even later voor tegen Den Bosch, dat dit zaalseizoen hoge ogen gooit in poule B. Union had voorafgaand aan dit weekend nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Maar met slechts één punt op zak was voor de ploeg uit Nijmegen vooral het duel daarvóór tegen USHC belangrijk, dat ook nog maar één punt had.

Die degradatiewedstrijd eindigde in een duidelijke 5-1 overwinning voor Union. Twee doelpunten werden gemaakt door Van Eert. ‘Dit was een lekker potje. Je ziet dat we steeds meer als team gaan hockeyen. Daardoor maken we meer goals, iets wat er bij ons aan schortte in de eerste twee speeldagen. We wisten dat we een tandje harder moesten werken. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Je ziet nu dat het op z’n plek valt als je hard werkt.’

‘We wilden van die zesde plek af en hebben nu een gat geslagen met USHC’

Want de overwinning was dik verdiend, vond Van Eert. ‘En belangrijk ook. Vooral het gevoel is dit erg goed. We wilden van die zesde plek af en hebben nu een gat geslagen met USHC, waardoor we omhoog kunnen kijken. Het hoogst haalbare voor ons is waarschijnlijk de vierde plek. Ik denk dat we, net als vorig jaar, met SCHC gaan uitvechten wie op plek vier eindigt.’

‘Dat zou prachtig zijn, dat we opnieuw in de Hoofdklasse blijven. We spelen nu drie jaar achter elkaar in de Hoofdklasse Zaal. We genieten nog steeds met volle teugen, omdat we ons realiseren dat dit het hoogste niveau van Nederland is’, zegt Van Eert, die op het veld met Union in de Overgangsklasse speelt.

En de wedstrijd tegen Den Bosch? Daar veranderde de voorsprong van 4-1 in 4-2, 4-3, 4-4 en uiteindelijk 4-5. Toch was het voor Union een geslaagde dag.


Wat vind jij? Praat mee...