Niklas Wellen en Mila Muyselaar beste spelers dit zaalseizoen

Niklas Wellen en Mila Muyselaar gaan de boeken in als beste zaalspelers van het afgelopen seizoen. De aanvaller van Pinoké en de middenvelder van HDM kregen de meeste punten in de verkiezing van hockey.nl.

Niklas Wellen gaf het zaalseizoen kleur tot de allerlaatste minuut. Hij was namelijk degene die voor zijn Pinoké in de finale de winnende treffer maakte, de 5-4 tegen HDM. De Duitse clubtopscorer, in de reguliere competitie goed voor 24 treffers, eindigde nipt voor HDM’er Boris Burkhardt en die andere Pinoké-smaakmaker Miles Bukkens.

Muyselaar werd met HDM in de halve finales uitgeschakeld en kwam zodoende op de slotdag van de competitie niet meer in actie. Achter de Haagse routinier eindigde Lieke van Wijk als tweede. De aanvoerder van Hurley maakte zeventien treffers in de reguliere competitie. Ook in de finale was de Brabantse trefzeker, al was dat niet genoeg voor de titelwinst. Lisanne de Lange van Pinoké eindigde bij de dames als derde.

Hoe de winnaars tot stand kwamen

De spelers uit de top-3  waren de beste van de zes genomineerden, die tot stand kwamen dankzij inbreng van de coaches, die hun lijstjes hebben aangeleverd met hun beste zaalhockeyers van dit seizoen. Overigens konden naast spelers ook keepers worden aangedragen.

De coaches bepaalden 50 procent van de einduitslag. Als kenners die hun team een compleet seizoen op het hoogste zaalniveau hebben geleid, hechtten we de meeste waarde aan hun expertise. De rest werd bepaald door de redactie van hockey.nl, die wekelijks langs de lijn stond, en het publiek (allebei 25 procent). Hoewel toeschouwers deze competitie – de finale uitgezonderd – niet welkom waren in de zaal, wilden we ook de hockeyfans vragen mede te bepalen welke winnaars er uit de bus komen.

In de loop van komende week volgt een overzicht van de top twintig van de beste zaalspelers van dit seizoen. En voor de formaliteit: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


5 Reacties

 1. MadsBakker

  Ze heeft goed gespeeld!

 2. karinjolie@icloud.com

  Joep is een geweldige zaalhockeyer. Zo effectief. Een topper.

 3. JuliaKremer

  ik vind hetgene dat ik hierboven heb ingevuld

 4. jjvandaalen@gmail.com

  👍🏻

 5. astridv

  Niklas gefeliciteerd! Mila ook


Wat vind jij? Praat mee...