Verwarring bij Victoria: wel of niet gepromoveerd?

Dronken van geluk vielen de spelers van Victoria elkaar na het laatste fluitsignaal in de armen. Maar toen kwam het bericht van een oplettende supporter op de tribune. Ze waren nog helemaal niet gepromoveerd. Ze hadden te vroeg gejuicht.

Het was het opmerkelijkste moment van de dag tijdens de nacompetitie in het Topsportcentrum in Rotterdam, waar een plek in de Hoofdklasse Zaal voor volgend seizoen op het spel stond. In de laatste poulewedstrijd in hal 1 werden Victoria en Laren bevangen door een ingewikkelde rekensom, die ook nog eens werd beïnvloed door wat zich tegelijkertijd in hal 2 afspeelde.

Victoria won knap met 3-2 van Laren, maar was dat nou wel of niet genoeg om te promoveren? Foto: Jacob Gunter

Een mannetje in de andere zaal

Wat was er aan de hand? Wanneer De Reigers in hal 2 niet zou winnen van Voordaan, zou Victoria in hal 1 bij een overwinning op Laren promoveren. Wanneer De Reigers wel zou winnen van Voordaan, volstond een overwinning voor Victoria niet per se. Dan moest er ook met flinke cijfers worden gewonnen.

Victoria was zo slim geweest om een mannetje in de andere zaal te zetten. Een doorbeller, die in de rust liet weten dat De Reigers met 3-1 achterstond. Daarna werd er niets meer van hem vernomen. Daardoor dacht Victoria aan het eind van hun eigen wedstrijd dat De Reigers nog altijd met 3-1 achterstond. Hun 3-2 voorsprong op Laren was genoeg om te promoveren.

De feeststemming sloeg abrupt om in een sfeer van verwarring

Het eindsignaal klonk en de wisselspelers van Victoria stormden uitzinnig van vreugde het veld in. De mannen omhelsden elkaar en sprongen zich joelend een ongeluk in de rondte. Maar toen kreeg iemand op de tribune een appje. Het was helemaal geen 3-1 bij De Reigers. Het was 3-3. Met nog een paar minuten te spelen.

Wanneer De Reigers in de slotfase alsnog de winnende treffer zou maken, zou Victoria helemaal niet promoveren. De feeststemming sloeg abrupt om in een sfeer van verwarring. Plotseling lag een horrorscenario op de loer. Hadden ze te vroeg gejuicht? Hoelang moest er in die andere hal nog worden gespeeld? Stond het nog steeds 3-3? Niemand die het wist.

Victoria werd via een mannetje in de andere zaal op de hoogte gehouden van de tussenstand bij De Reigers-Voordaan. Foto: Jacob Gunter

Aanvoerder Groenland sprintte naar de andere hal

Aanvoerder Frederik Groenland trok het wachten niet meer. In zijn eentje sprintte hij dwars door het doolhof dat het Topsportcentrum Rotterdam is naar hal 2, helemaal aan de andere kant van het immense gebouw. Twee verdiepingen hoger. Daar aangekomen wierp hij snel een blik op het scorebord. Het stond nog steeds 3-3. Met nog dertig seconden te gaan. Dertig lange seconden waren het gevolg. Dertig seconden waarin De Reigers met één doelpunt Victoria knock-out kon slaan.

Maar dat gebeurde niet. Toen het eindsignaal klonk, was Victoria toch weer wél gepromoveerd. Terwijl iedereen in hal 2 chagrijnig was – De Reigers was gedegradeerd en Voordaan niet gepromoveerd – stond Groenland als enige te juichen.

Ondertussen begon in hal 1 het riedeltje van voor af aan. Opnieuw vielen de spelers van Victoria elkaar juichend in de armen. Ook tegenstander Laren was gepromoveerd en bouwde een feestje. Maar iets minder uitbundig dan Victoria. Dat was zondag de enige ploeg die in vijf minuten tijd niet één, maar twee keer promoveerde.


1 Reactie

  1. paulvanbeuzekom

    Kunnen jullie een schema plaatsen van alle teams die zijn gepromoveerd of gedegradeerd?


Wat vind jij? Praat mee...