Round-up kampioenspoule (m): R’dam, DB en Pinoké verder

De mannenteams Pinoké, Rotterdam en Den Bosch zien we zondag terug in de halve finales van de play-offs. Zij voegen zich bij HDM, dat al wist dat het om de prijzen mag strijden.

De ploeg uit Den Haag begon de dag als koploper van poule A, maar sluit de poulefase af als nummer twee. Dat komt door de 7-2 nederlaag die werd geleden tegen Pinoké, dat dus als koploper verder gaat. In die topper was een hoofdrol weggelegd voor Miles Bukkens, die liefst vier keer scoorde.

Voor Amsterdam en HIC was slechts een bijrol weggelegd in deze groep. De ploeg uit de hoofdstad, uittredend kampioen, won nog wel van de Amstelveense buurman: 5-1.

Rotterdam verloor zijn eerste dagduel van Den Bosch, dat maar liefst met 8-3 over de titelkandidaat heenknalde. Omdat Cartouche in poule B ook z’n eerste wedstrijd verloor, van Almere, was Rotterdam wel zeker van zijn halvefinaleplaats.

Schorsing voor Smith

Het tweede ticket ging naar Den Bosch, dat in een heetgebakerd duel van Cartouche won: 8-5. In dat duel kreeg Austin Smith in een slotfase een gele kaart vanwege spelbederf. Het was zijn tweede deze zaalcompetitie en daardoor is de Zuid-Afrikaan zondag geschorst voor de halve finale.

Ook Guus Alewijnse van Cartouche gaf de dag op een negatieve manier kleur. Hij moest een verbale uitspatting tegen Almere met een rode kaart bekopen.

Uitslagen poule A
HDM – Pinoké 2-7
Amsterdam – HIC 5-1
Pinoké – Amsterdam 6-2
HDM – HIC 4-3

Stand:
1 Pinoké 6-15*
2 HDM 6-13*
3 Amsterdam 6-4
4 HIC 6-3

Uitslagen poule B
Cartouche – Almere 3-5
Den Bosch – Rotterdam 8-3
Almere – Rotterdam 2-8
Den Bosch – Cartouche 8-5

Stand:
1 Rotterdam 6-13*
2 Den Bosch 6-9*
3 Almere 6-9
4 Cartouche 6-4

Lees hieronder de hoogtepunten van de laatste speeldag in de kampioenspoule van de Hoofdklasse Heren en Dames


Wat vind jij? Praat mee...